به گزارش شفا آنلاين،به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، دکتر سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در این نشست با اشاره به روابط برادرانه بین ایران و عراق گفت: سابقه 60 ساله فعالیت سازمان تأمین اجتماعی در ایران فرصت های گستردهای برای همکاری دوجانبه بوجود آورده است و در حوزه بیمه ای، درمانی، اقتصادی و تجاری زمینههای همکاری دوجانبه فراهم است.
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی در ایران بر اساس مکانیزم مزایای تعریف شده و پرداخت بین نسلی فعالیت میکند، گفت: این مکانیزم برای کشورهای درحال توسعه و دارای شرایط مشابه ما و از جمله کشور عراق مکانیزم بسیار مناسبی است و توصیه میکنیم که در زمان تهیه قوانین و ایجاد ساختارهای بیمهای در عراق از تجارب سازمان تأمین اجتماعی در ایران استفاده شود و ما آماده همکاری و در اختیار گذاشتن تجارب خود هستیم.
دکتر نوربخش افزود: مکانیزم بیمهای سازمان تأمین اجتماعی درایران به نوعی توزیع ثروت و برقراری عدالت اجتماعی را به دنبال دارد و تجربه 40 سال فعالیت سازمان تأمین اجتماعی نشان داده است که قانون فعلی تأمین اجتماعی یکی از قویترین قوانین کشور است و میتواند مدل مناسبی برای کشورهای مشابه باشد و تمام ابعاد یک سازمان بیمه گر در این قانون دیده شده است.
وی در ادامه به معرفی توانمندیهای سازمان تأمین اجتماعی در حوزه درمان پرداخت و گفت: در حوزه درمان سازمان تأمین اجتماعی دومین تولید کننده خدمات درمانی و اولین خریدار درمان است. تجربه سازمان تأمین اجتماعی درایران نشان داده است که درمان به عنوان ویترین سازمان نقش بسیار مهمی در جذب بیمه شدگان دارد و کسانی که به عضویت سازمان تأمین اجتماعی درمیآیند در مرحله اول از مزایای بسیار مهم درمانی این سازمان استفاده میکنند .
دکتر نوربخش افزود: سازمان تأمین اجتماعی با در اختیار داشتن 80 بیمارستان ملکی و 350 مرکز درمانی نقش تعیین کنندهای در ارائه خدمات درمانی دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از مراکز درمانی تأمین اجتماعی در نزدیکی عراق هستند و بیمارستانهای تأمین اجتماعی در اهواز، آبادان، ایلام، خرم آباد، کرمانشاه، سنندج و ارومیه که بیمارستانهای مجهزی هستند، میتوانند به بیماران عراقی خدمت رسانی کنند و هولدینگ گردشگری سازمان تأمین اجتماعی نیز میتواند خدمات توریسم درمانی را ارائه دهد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با حوزه سرمایهگذاری این سازمان نیز توضیحاتی به هیأت عراقی ارائه داد و گفت: به دلیل مکانیزم بین نسلی سازمان تأمین اجتماعی مبالغی از حق بیمه دریافتی توسط سازمان سرمایهگذاری میشود و بخش اقتصادی تضمین کننده پایداری بلند مدت سازمان است و در این حوزه علاوه بر حفظ ذخایر صندوق به توسعه ملی نیز کمک میشود.
دکتر نوربخش افزود: سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی به نحوی انجام شده است که به توسعه ملی کمک کند و در حوزههایی از قبیل نفت، گاز، پتروشیمی؛ دارو؛ معدن و فولاد و صنایع بزرگ سرمایه گذاری شده است تا به توسعه ملی کمک شود. سازمان تأمین اجتماعی برای انتقال تجارب خود در این زمینه آماده همکاری با عراق است.
وی با بیان اینکه مکانیزم بیمهای سازمان تأمین اجتماعی در ایران به گونهای است که با مشارکت کارگر، کارفرما و دولت حق بیمه دریافت میشود، گفت: عملکرد این سازمان باعث میشود که نوعی مالیات اجتماعی اخذ شود و مشارکت اجتماعی و توزیع ثروت نیز از دیگر مزایای فعالیت سازمان تأمین اجتماعی محسوب میشود.
دکتر نوربخش بهترین راهکار اختصاص یارانههای دولتی را حوزه بیمه های اجتماعی دانست و گفت: در حال حاضر در کشور ما دولت سهم 3 درصدی از حق بیمه تمامی بیمه شدگان بر عهده دارد و علاوه بر آن برای برخی مشاغل سهم دولت به منظور حمایت از اقشار ضعیف تر افزایش مییابد که این مکانیزم بهترین راهکار برای پرداخت یارانه های دولتی به جای پرداختهای غیرهدفمند است.
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی آماده همکاری و انتقال تجربیات به بخشهای بیمهای و بازنشستگی در عراق است، گفت: پیشنهاد ما این است که در بخش های بیمهای، درمان و اقتصادی و تجاری و تکنولوژی کارگروههای مشترکی تشکیل شود و راهکارهای گسترش همکاری در این حوزهها بررسی شود.
قائم مقام مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی:
همکاری با عراق زمینه ساز ارتقاء خدمات بیمهای و بازنشستگی در این کشور خواهد بود
دکتر رضا راعی، قائم مقام مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در امور اجرایی و برنامهریزی در این نشست با اشاره به سوابق قبلی دیدارها و زمینهسازیهای انجام شده برای گسترش همکاریها با عراق گفت: در جلسات قبلی مسئولان حوزه بازنشستگی کشور عراق درخواستهایی برای استفاده از تجربیات و دانش بیمهای سازمان تأمین اجتماعی مطرح کرده بودند و ما نیز بر آمادگی خود برای انتقال تجارب و ارائه آموزش به آنان اعلام کردیم.
وی محاسبات آکچوئری و همچنین مسائل مربوط به بازرسی از کارگاهها را از مهمترین درخواستهای مطرح شده از سوی عراق برشمرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی در حوزه فنی و درآمد آماده ارائه مشورت و در اختیار گذاشتن تجربیات به طرف عراقی است و با توجه به توان فنی بالای سازمان و دانش و تجربه گرانبهایی که طی چندین سال در این حوزه بدست آمده است، همکاری با حوزه بازنشستگی عراق زمینه ساز ارتقاء خدمات بیمهای و بازنشستگی در این کشور خواهد بود.
دکتر راعی حوزههای فنآوری اطلاعات، گردشگری و سرمایهگذاری در بخش دارو را از دیگر زمینههای همکاری دو جانبه با کشور عراق برشمرد و اظهار داشت: اعضای هیأت عراقی میتوانند با مسئولان بخشهای مختلف سازمان تأمین اجتماعی و شرکت سرمایه گذاری (شستا) کارگروههای مشترک تشکیل دهند و زمینههای همکاری بیشتر را بررسی کنند.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی:
فعالیت سازمان تأمین اجتماعی در ایران میتواند الگوی خوبی برای کشور عراق باشد
محمدحسن زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی نیز در این نشست با بیان اینکه فعالیت سازمان تأمین اجتماعی در ایران میتواند الگوی خوبی برای کشور عراق باشد، گفت: سازمان تأمین اجتماعی در ایران یک سازمان بیمه گر عمومی غیردولتی است و بجز 3 درصد تضمین دولت هیچ استفادهای از منابع دولتی نمیکند.
زدا در ادامه به معرفی بخش بیمهای سازمان تأمین اجتماعی پرداخت و گفت: 9 میلیون نفر از جمعیت کشور بیمه شده اجباری سازمان هستند و چهار و نیم میلیون نفر نیز به صورت بیمه شده توافقی و اختیاری تحت پوشش قرار دارند.
وی با بیان اینکه ماهیانه معادل حدود یک میلیارد دلار هزینه برای ارائه خدمات صرف میشود و درآمد این سازمان نیز در حدود همین مبلغ است، افزود: دو و نیم میلیون نفر نیز از سازمان تأمین اجتماعی به صورت ماهیانه حقوق دریافت میکنند و در مجموع 40 میلیون و 300 هزار نفر تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.
زدا با بیان اینکه در کشور ما بخش های حمایتی و بیمهای از هم تفکیک شدهاند، گفت: صندوق های بیمهای نیز در بخشهای مشخص و تعریف شدهای به فعالیت میپردازند و کارمندان دولت، اعضای نیروهای مسلح، روستائیان و عشایر از طریق صندوقهای بیمهای خاص خود تحت پوشش قرار گرفتهاند. فعالین اقتصادی بخش خصوصی و همچنین کارکنان غیر رسمی دولت نیز تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند.
مدیر صندوق بازنشستگی عراق:
عراق نیازمند استفاده از تجربیات سازمان تأمین اجتماعی ایران در تنظیم قوانین بازنشستگی است
علی جعفر الحلو، مدیر صندوق بازنشستگی عراق نیز در این نشست به معرفی وضعیت خدمات تأمین اجتماعی در عراق پرداخت و گفت: در عراق دو نوع بازنشستگی وجود دارد یکی برای کارمندان دولت است که در وزارت امور مالی انجام می شود و نام آن هیأت ملی بازنشستگی است. در این هیأت 10 درصد از درآمد ماهانه کارمندان برای بازنشستگی ذخیره می شود و 15 درصد نیز توسط دولت اختصاص می یابد.
وی افزود: در بخش دوم که شامل کارمندان بخش خصوصی است 5 درصد از حقوق افراد دریافت می شود و 12 درصد نیز کارفرما می پردازد.
علی جعفر الحلو با بیان اینکه در حال حاضر برای ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان در عراق محدودیتهایی وجود دارد، گفت: برای ارتقاء خدمات برنامههایی برای احداث بیمارستانهای اختصاصی بیمه شدگان صندوق بازنشستگی عراق داریم.
وی افزود: در حوزه دارویی نیز در عراق شرکت تولید آنتی بیوتیکهای عربی فعال است. این شرکت با سرمایه گذاری مشترک عراق، اردن و عربستان فعالیت میکند و در این مجموعه برنامه هایی برای توسعه و احداث خطوط تولید جدید و داروهای تزریقی وجود دارد و در کشور عراق نیاز شدیدی به دارو وجود دارد .
مدیر صندوق بازنشستگی عراق ادامه داد: در حوزه گردشگری نیز 60 درصد سهام شرکت گردشگری عمومی عراق به صندوق بازنشستگی تعلق دارد و در حال حاضر بیشتر در زیارت و گردشگری مذهبی فعال است. در جوار حرم مطهر علوی زمینی بسیار بزرگ و مناسب در اختیار شرکت گردشگری عمومی عراق است که برای ساخت و ساز اماکن در این ملک دعوت به سرمایه گذاری میکنیم.
جعفرالحلو استفاده از تجربیات سازمان تأمین اجتماعی ایران در حوزه بیمه ای را خواستار شد و گفت: حوزه محاسبات اکچوئری در تنظیم پیشنویس قانون بازنشستگی عراق در رابطه با نحوه بازرسی و همچنین عضویت غیر منظم در صندوق و بیمه خویش فرما باید پیشبینیهای لازم را در قانون درنظر بگیریم و از این بابت نیازمند استفاده از تجربیات ایران هستیم.