به گزارش شفا آنلاین : سید مؤید علویان به وضعیت بیماری کبد در کشور اشاره کرد و گفت: از سال 1368 واکسن هپاتیت به صورت آزمایشی در چهار استان برای نوزادان و افراد پرخطر به اجرا گذاشته شد که این طرح از سال 73 به صورت سراسری اجرایی شد و توانست شیوع بیماری هپاتیت B را از 2 تا 3 درصد به زیر 2 درصد برساند.
وی با اشاره به اینکه فقط 2 استان گلستان و سیستان و بلوچستان شیوع هپاتیتشان بالای 3 درصد است، گفت: علت این امر این است که زمانی که طرح واکسیناسیون به اجرا گذاشته شد، شیوع هپاتیت B در این مناطق بالای 5 درصد بود و همین که توانستهایم در این مدت 2 درصد از شیوع را کاهش دهیم، نشان دهنده موفق بودن برنامه واکسیناسیون است.
رئیس شبکه هپاتیت کشور تعداد مبتلایان به هپاتیت B در کشور را یک میلیون و 400 هزار نفر عنوان کرد و تأکید کرد: اکثر این افراد هنوز شناسایی نشدهاند.
به گفته وی، شیوع بیماری هپاتیت C در کشور کم و زیر نیم درصد است و بیشتر بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و معتادان تزریقی به آن مبتلا هستند.
علویان با ابراز خوشحالی از توانایی شناسایی اکثر مبتلایان به هپاتیت C گفت: از 5 هزار مبتلای هموفیلی و 4 هزار مبتلای تالاسمی که هپاتیت C داشتند، تنها از هرکدام یکهزار بیمار باقی مانده است که هنوز درمان نشدهاند.
وی از رسانهها و سایر اقشار جامعه برای شناسایی مبتلایان به انواع هپاتیت درخواست کمک کرد و گفت: درست است که جوان بودن برای یک کشور فرصت تلقی میشود، اما گاهی تبدیل به تهدید میشود، چرا که جوان رفتار پرخطر دارد و با این رفتار، بیماری را شیوع میدهد.
رئیس شبکه هپاتیت ایران تأکید کرد: با اجرای برنامههای پیشگیری و درمان هپاتیت C به طور قطع تا 20 سال آینده دیگر در کشور مبتلایی به هپاتیت C نخواهیم داشت همینطور افراد مبتلا به هپاتیت B نیز افراد بالای 45 سال خواهند بود.
فارس