شفا آنلاين:اجتماعي>آسيب هاي اجتماعي-مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس ارتباط عجیب بین تکفرزندی و بالارفتن میزان طلاق توافقی را تشریح کرد و گفت:تکفرزندها، مهارتهای اجتماعی را در خانواده به میزان کمتری یاد میگیرند لذا در مشکلات خانوادگی معمولاً به مشکل میخورند.
به گزارش شفا آنلاين،نهله غروی نائینی در زمینه بالارفتن طلاق توافقی در کشور با بیان اینکه یکی از نکاتی که موجب طلاقهای توافقی میشود تکفرزندی است اظهار داشت: وقتی تعداد بچهها در خانواده بیش از یکی باشد مشکلات و ناملایمتی را در خانواده تمرین میکنند؛ «نه شنیدن» را در برابر همدیگر ممارست میکنند؛ گریهها و دعوایشان را با هم دارند؛ اما بعد از آن نحوه آشتیکردن با هم و حل اختلاف را هم یاد میگیرند.
وی اضافه کرد: در عین حال، یاد میگیرند که یکی دیگر هم هست که به آنها «نه» بگوید و برخلاف میلشان به گونه دیگری رفتار کند؛ لذا اینگونه بچهها در زندگی مشترکشان هم اگر با مشکلاتی مواجه شوند و اگر ناملایمتی دیدند، دوام میآورند.
مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: در طرف مقابل، وقتی فردی در زندگی خانوادگی تمرینها و مهارتهای لازم را برای حل ناملایمات، دعواها، گریهها و مشکلات نکرده باشد، با توجه به اینکه در اکثر خانوادههای تکفرزند، متأسفانه فرزندسالاری موج میزند و پدر و مادر وقتی هر چه آنها در زندگی خواستند، برایشان فراهم کردند، کمتر میتوانند در زندگی مشترک موفق باشند.
غروی نائینی خاطرنشان کرد: اینگونه افراد وقتی در زندگی مشترک قرار میگیرند وقتی چیزی را میخواهند که همسرشان نتواند آن را برایش تهیه و آماده کند، ناراحت، سرخورده و کینهای میشوند و دلیل آن هم این است که قبلاً تجربه حل مشکلات را نداشتهاند، لذا این ناراحتی موجب دوری از همسر میشود و اینکه در ناراحتی به همسر میگویند که «با هم توافق و تفاهم نداریم، لذا بهتر است از همدیگر جدا شویم».
این استاد دانشگاه اضافه کرد: این کاستی را والدین باید در خانوادهها جبران کنند که یکی از راههای مهم در این زمینه تکفرزندنبودن خانواده است، چرا که بسیاری از اینگونه تمرینها را بچهها باید در فضای واقعی، خودشان تجربه کنند، نه اینکه فقط توسط والدین برای آنها حرفی زده شود، با اینگونه عملکردن، فرزند، مهارتی را بدست نمیآورد.
تسنیم