کد خبر: ۷۰۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۴ - 2015July 19
شفاآنلاين:اجتماعی>آسیب های اجتماعی-رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور راهکارهایی برای جلوگیری از ورود فرزندان به عرصه مواد مخدر و سیگار را مطرح کرد.

به گزارششفاآنلاین،غلامعلی افروز با بیان اینکه مصونیت اجتماعی ما در خانواده و جامعه در گرو مصونیت عاطفی است، اظهار کرد: مصونیت عاطفی اکسیر رشد طبیعی شخصیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است و بچه‌هایی که مصونیت عاطفی دارند نه دنبال سیگار می‌روند، نه به مواد مخدر معتاد می‌شوند و نه معتاد به اینترنت می‌شوند.

وی با بیان اینکه مصونیت عاطفی در گرو پیوندهای عاطفی است و آنهایی که احساس خود ارزشمندی پیدا می‌کنند به طور یقین مصونیت عاطفی پیدا می‌کنند، تصریح کرد: اکسیر عطوفت و محبت در خانواده است که این شاکله را رقم می‌زند و فرزندان خانواده‌ای که مصونیت عاطفی را دستور کار خود ندارد دچار خلاء می‌شوند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور با اشاره به نحوه ایجاد مصونیت عاطفی در خانواده‌ها ادامه داد: طبق مطالعات جهانی آنجایی که زن و شوهر که رکن اصلی هستند رابطه‌ای آرامش‌گرانه و با مودت و رحمت دارند و تن‌پوش هم می‌شوند و محبوب هم هستند همدلی و همانندی بچه‌ها با پدر و مادر افزایش می‌یابد، به‌عبارت دیگر بین میزان محبوبیت فرزندان با تکفیر اعتقادات آنان رابطه وجود دارد.
افروز با بیان اینکه پدر و مادری که در محبت به هم ضعیف عمل می‌کنند نمی‌توانند برای بچه‌هایشان الگو باشند لذا بچه‌ها خانواده‌گریز می‌شوند، عنوان کرد:‌ اگر پدر و مادر محبوب هم شدند بچه‌‌ها کنار این پدر و مادر می‌مانند و دوست دارند خودشان را مانند پدر و مادر کنند وگرنه بچه خلأ عاطفی دارد و جایی می‌رود که این خلأ را ارضا کند.
وی بیان کرد: باید در نظر داشت پدر و مادری که با واژه‌های انضباطی با فرزندان خود ارتباط دارند برای فرزندان شخصیت این پدر و مادر خشک و بی‌زاویه است، لذا در این خانواده تربیت معنایی ندارد؛ عباراتی مانند چرا دیر آمدی، کفش‌هایت کجاست، ریاضی چند شدی، چرا اینجا نشسته‌ای و... که والدین از آنها برای صحبت با بچه‌ها استفاده می‌کنند موجب می‌شوند نگاه بچه‌ها به پدر و مادر خشک شود و آنها هر چه بزرگتر شوند دیگر پدر و مادر برایشان اهمیتی نداشته باشد و جدایی عاطفی پیش می‌آید.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور با بیان اینکه اگر پدر و مادر محبوب نشدند بچه‌ها پدر و مادر را الگوی خود قرار نمی‌دهند، افزود: حقوق عاطفی مادر این است که پدر هر روز به همسرش بگوید: "دوستت دارم و برایم عزیزی" و حق عاطفی پدر نیز این است که مادر نیز هر روز به او این‌گونه بگوید. همچنین حق عاطفی پدر این است که مادر در غیاب او به فرزندانش بگوید: "بچه‌ها بلند شوید تا برای بابا دعا کنیم، او در حال کار کردن است" و حق عاطفی مادر این است که پدر در غیاب مادر از محبت‌های مادر بگوید.
افروز عنوان کرد: حق عاطفی مادر این است که شوهرش او را بین بچه‌ها عزیز کند و این نکته بسیار مهم است که هرگز نباید مقابل بچه‌ها گله، انتقاد، نصیحت و نکته‌ای به مادر بگوید چرا که مادر باید مقتدر و عاطفی باشد و برای حفظ حقوق عاطفی؛ بچه‌ها باید مطمئن باشند مادرشان عاشق پدرشان است و پدرشان عاشق مادرشان.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور گفت: این خانواده که در دل بچه‌ها بنشیند دیگر نیازی نیست بگوییم درس بخوان، چرا که فرزند می‌داند پدر درس خواندن بچه را دوست دارد و یا دیگر بگوید پوشیده باشد (حجاب)، چرا که بچه می‌بیند که آرامش و شکوه مادرش در قالب همین حجاب است. در این هنگام تردید نکنید که فرزند خودش را مانند مادر و پدرش می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: مادر و پدری که هنگام نماز متبسم هستند، حالشان خوب می‌شود و بچه هم بین دو نماز هر چه را بخواهد می‌تواند از پدر و مادر بگیرد فرزندشان قطعاً نمازخوان می‌شود. این‌گونه بچه‌ها که مصونیت عاطفی دارند به‌دنبال سیگار و مواد مخدر نمی‌روند.

تسنیم



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: