کد خبر: ۶۹۸۱۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۵ تير ۱۳۹۴ - 2015July 16
شفاآنلاین:تغذیه>رژیم غذایی-اگر شما هم در برابر وسوسه خوردن بستنی آن هم در روزهای داغ تابستان نمی‌توانید مقاومت کنید، ممکن است سوالات بسیاری برایتان مطرح ‌شود‌.

به گزارششفاآنلاین،ازجمله آن که چه حجمی از بستنی را می‌توان جایگزین شیر کرد و میزان دریافت کلسیم از بستنی چه میزان است‌؟ هر اسکوپ بستنی رنگی چه میزان کالری دارد و آیا افزودن تکه‌های کیک و بیسکویت و شکلات به این بستنی‌ها به بالا بردن ارزش تغذیه‌ای آنها کمکی می‌کند؟

لازم است بدانید بستنی به همراه حجمی از هوا تهیه می‌شود و میزان دریافت آن را به صورت حجمی (لیوانی) و نه وزنی می‌سنجند.

از دیدگاه متخصصان علوم غذایی، دو موضوع درباره بستنی مطرح است. عده‌ای بستنی را در گروه دسرها و مواد پرچرب غیرضروری قرار می‌دهند و تعداد بیشتری از متخصصان، آن را در گروه شیر و لبنیات تقسیم‌بندی می‌کنند.

گروهی که بستنی را در گروه لبنیات قرار می‌دهند، نصف یک لیوان بستنی را معادل یک واحد لبنیات در نظر می‌گیرند که از نظر کالری با یک لیوان ماست یا شیر یا دو لیوان دوغ برابری می‌‌کند و می‌گویند یک و نیم لیوان بستنی ساده بدون خامه و مغز آجیلی و افزودنی شکلاتی می‌تواند سه واحد نیاز روزانه فرد را به لبنیات تامین کند، اما از نظر میزان کلسیم نصف لیوان بستنی نمی‌تواند همچون یک لیوان شیر یا ماست تامین‌کننده کلسیم روزانه باشد.

کالری اسکوپ‌ها را دست‌کم نگیرید

یک اسکوپ بستنی چه میزان کالری دارد؟ به طور معمول یک اسکوپ بستنی یخی که فاقد شیر و چربی است، به‌واسطه شکر مورد استفاده، تقریبا 120 کالری انرژی دارد، اما یک اسکوپ بستنی لبنی خامه‌ای دست‌کم حاوی 145 کالری انرژی است که البته اگر با خامه اضافی، سس شکلاتی و انواع مغز گردو، پسته، فندق و میوه‌های نیمه‌خشک تزئین شود، کالری‌اش چند برابر خواهد شد.

این دسرها به دلیل آن که بسیار شیرین هستند، پس از افزایش سریع قند خون و ترشح ناگهانی انسولین، سبب افت شدید قند خون می‌شوند و موجبات گرسنگی و افزایش اشتها را فراهم می‌کنند.

کیک بستنی‌ رنگی

در میان بستنی‌های فله‌ای رنگی که همچون جعبه مداد رنگی در بستنی‌فروشی‌های سطح شهر به چشم می‌خورند، حتما با انواعی که حاوی تکه‌های کوچک کیک، ویفر، بیسکویت یا شکلات باشد، مواجه شده‌اید.

این افزودنی‌ها نه‌تنها سبب افزایش ارزش تغذیه‌ای بستنی نمی‌شود، بلکه به‌واسطه شکر، اسید چرب ترانس و روغن‌ هیدروژنه باعث افزایش کالری هر اسکوپ بستنی می‌شود و دو برابر یک اسکوپ بستنی ساده به بدن کالری می‌رساند.


جام جم سرا



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: