به گزارش شفا آنلاین، اين کنگره در راستاي سنت برگزاري هر دو سال يکبار به منظور به روزرساني پيشرفتهاي علمي و عملي پيوند کبد و جراحي هپاتوپانکراتيکوبيلياري براي تخصصهاي جراحي، داخلي، گوارش و کبد، عفوني، بيهوشي، پاتولوژي، راديولوژي، پرستاري و محققين ساير تخصص ها برگزار ميشود.
سيروز کبد در گذشته نه چندان دور به عنوان يک بيماري صعبالعلاج و يا غيرقابل درمان محسوب ميشد و بيماران با نارسايي کبدي محکوم به مرگ ميشدند و پزشکان داخلي و جراحان، زندگي مشقتبار آنها را شاهد بودند. از دهه 70 ميلادي و در پي فعاليتهاي چشمگير «توماس استرارزل» پزشک برجسته پيوند کبد، خبرهاي اميدوارکننده براي بيماران نيازمند پيوند کبد بههمراه داشت و سرانجام اين درمان در دهه 80 ميلادي، به عنوان درمان استاندارد نارسايي پيشرفته کبد شناخته شد. اکنون سيروز کبدي قابل درمان است و پيوند کبد در مراکز پيشرفته دنيا در رديف اعمال جراحي پيچيده و دشوار به صورت روزمره انجام ميگيرد.
خوشبختانه در کشور ما از حدود 20 سال قبل به همت همکاران متعهد گامهاي بزرگ براي آغاز اين فعاليت درماني پيچيده برداشته شد و پس از تصويب قانون مرگ مغزي در سال 1380 شتاب بيشتري گرفت و تاکنون حدود سه هزار پيوند کبد در کشورمان انجام گرفته است. به موازات توسعه پيوند کبد، اعمال جراحي کبد و مجاري صفراوي نيز گسترش يافته و بسياري از اعمالي که قبلا غير ممکن بود، امکانپذير شده است. بازشدن اين عرصه منجر به درمان بسياري از بيماران شد و جامعه پزشکي را به افتخار ديگري در خدمت به مردم نائل کرد. همکاران گروه پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران بهعنوان مرکز پيوند کبد با حجم بالا و بزرگ اکنون تجربه قابل قبولي در اين عرصه کسب کردهاند که با تلاش و همراهي صميمانه اساتيد محترم ايراني داخل کشور و اساتيد محترم مقيم خارج، سومين کنگره هپاتوپانکراتيکوبيلياري و پيوند کبد را با برنامهاي جامع طراحي کردهاند که اميدواريم مورد استفاده همکاران قرار گيرد. در اين کنگره موضوعات مختلف با حضور فوق تخصصهاي مرتبط به بحث گذاشته شده و مطالب جـديـد در قالب سـخنرانيهاي اصـلي، سخنراني هـاي کوتـاه و پانـلهاي چـند رشـتهاي به شرکتکنندهها ارائه خواهد شد.
از ويژگيهاي پيوند کـبد، ماهيت کـار تيمي آن اسـت و اين رشته بدون مشارکت تمامي رشتههاي مرتبط نميتواند به موفقيت دست يابد. گردهمايي متخصصين از رشتههاي گوناگون در سومين کنگره هپاتوپانکراتيکوبيلياري و پيوند کبد تهران نيز به خوبي نمايان است و برنامه آن به گونهاي طراحي شده که براي همه رشتههاي تخصصي و فوقتخصصي مرتبط، آموزنده باشد.
موضوعاتي چون تازههاي درمانهاي ايمونوساپرسيو، تومورهاي نوروآندوکرين، نارسايي حاد کبد، جراحي پانکراس، ترمبوز وريد پورت و ملاحظات اخلاقي در انتخاب گيرندگان پيوند کبد توسط سخنرانان برجسته از داخل کشور و خارج کشور در اين کنگره مطرح ميشود. در روز آخر کنگره نيز چهار کارگاه شامل کارگاه پايشهاي بيهوشي، کارگاه راديولوژي، کارگاه پاتولوژي و کارگاه پرستاري، هرکدام بهمدت چهار ساعت، برگزار ميشود.