کد خبر: ۶۹۵۱۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۲۳ تير ۱۳۹۴ - 2015July 14
شفاآنلای:سلامت>درمان>کارشناس هموفیلی اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت ضمن تشریح برخی برنامه‌های درحال انجام این اداره برای پیشگیری از خونریزی در بیماران هموفیلی زیر 15 سال و همچنین هموفیلی‌های دارای مهارکننده، در عین حال جزییات ایجاد مراکز جامع هموفیلی را نیز اعلام کرد.

به گزارش شفا آنلاین : دکتر راضیه حنطوش‌زاده درباره برنامه وزارت بداشت برای بیماران هموفیلی مبنی بر راه‌اندازی مراکز جامع هموفیلی، گفت: این برنامه به اعتبار زیادی نیاز دارد، البته ما به صورت شفاهی صحبت‌هایی را برای تامین اعتبار آن انجام دادیم و درخواست خود را اعلام کردیم و پاسخ منفی نشنیدیم.

راه‌اندازی مراکز جامع هموفیلی در انتظار تامین بودجه

وی با بیان اینکه تمام هزینه‌های مربوط به این کار برآورد و به دفتر بودجه وزارت بهداشت تحویل داده شده، افزود: تعداد مراکز جامع هموفیلی نیز برآورد شده است. همچنین مشخص کردیم که چه مراکزی به مراکز جامع یا مراکز تخصصی هموفیلی که وابسته به سایر مراکز جامع خواهند بود، تبدیل می‌شوند. به هر حال جایی که کار بزرگی انجام می‌شود به هزینه زیاد نیز نیاز دارد. پس تامین اعتبار آن باید از سیر طولانی‌تری بگذرد.

حنطوش‌زاده محل تامین اعتبار این برنامه را از محل اعتبارات وزارت بهداشت عنوان کرد و در بیان جزییات آن، گفت: بر اساس این برنامه 10 مرکز را به عنوان مراکز جامع و 20 مرکز نیز به عنوان مراکز تخصصی در نظر گرفتیم که مجموعا حدود 20 میلیارد تومان اعتبار برای آن درخواست کردیم.

وی تاکید کرد: حتی اگر این میزان اعتبار را در چند بخش در اختیار ما قرار دهند، با این کار موافقیم. یعنی مثلا بگویند 20 درصد مراکز را در سال 94 راه‌اندازی کرده و درصد دیگری را در سال بعد انجام دهید.

حنطوش‌زاده در خصوص سایر برنامه‌های این اداره نیز گفت: یکسری برنامه نیز از سال‌های گذشته در دست داشتیم که اخیرا آغاز و باید در دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرایی شوند. برنامه‌هایی نظیر پیشگیری یا پروفیلاکسی (پیشگیری از خونریزی) در کودکان هموفیل زیر 15 سال، یا برنامه درمان بیماران دارای مهارکننده، که این موضوع یک معضل برای بیماران هموفیلی و درمانگرها است.

وی در تشریح برنامه درمان بیماران دارای مهارکننده، افزود: تعدادی از بیماران هموفیلی A و B و از نوع شدید، غالبا بعد از اینکه مدتی فاکتور پلاسمایی دریافت می‌کنند، در بدن‌شان نوعی آنتی بادی تولید می‌شود که فاکتور را از بین می‌برد. به این صورت که بیماری که با تزریق فاکتور هشت خونریزی‌اش قطع می‌شد، دیگر با تزریق این فاکتور نه تنها خونریزی قطع نمی‌شود بلکه فاکتور در خون بیمار مهار شده و از بین می‌رود. کارشناس هموفیلی اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت در مورد نوع درمان این بیماران ادامه داد: این بیماران باید به سمت داروهای گران‌تر روند. برای درمان و از بین بردن این مهارکننده باید فاکتور هشت به میزان زیادی به فرد تزریق کنیم تا این آنتی بادی‌ها مهار شوند. این کار را از سال گذشته آغاز کردیم و تاکنون شش بیمار تحت درمان قرار گرفتند. همچنین طبق این برنامه سایر مراکز نیز بیماران دارای مهارکننده را به ما معرفی می‌کنند تا بعد از تایید در کمیسیون برایشان به صورت رایگان فاکتور ارسال کنیم.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: