کد خبر: ۶۸۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۴ - 2015July 07
شفا آنلاين:تغذیه>سلامت غذایی-اگرچه برنامه غذايي خاص براي مبتلايان به آرتريت وجود ندارد اما نتايج بررسي ها نشان مي دهد که حفظ يک برنامه غذايي سالم با مصرف کم مواد غذايي چرب و فرآوري شده و کم شيرين و افزايش مصرف ميوه و سبزي در کاهش التهاب زانو موثر است. مهم تر از آن، اين است که با رعايت رژيم غذايي مي توانيد وزن متناسب داشته باشيد که فشار کمتري روي زانو وارد مي کند و کمتر دچار درد مي شويد.

به گزارش شفا آنلاين،در اين مطلب از «MSN» به برخي مواد غذايي مفيد و مضر براي زانو اشاره مي کنيم.



مواد غذايي که بايد خورد:

*ماهي سالمون:اين غذاي دريايي سرشار از امگا۳ است. امگا۳ اسيد چربي است که با التهاب مقابله مي کند و در ماهي هاي آب سرد يافت مي شود. امگا۳ درد مفصل را کاهش مي دهد و سفتي مفصل هنگام صبح را برطرف مي کند. محققان مي گويند طي مطالعات مشخص شد که با مصرف امگا۳، بيماران مقدار مصرف داروهاي ضداستروئيدي و ضد التهابي را متوقف يا کم کردند.

* زردچوبه:اين گياه ريشه اي، داراي خواص ضدالتهابي و آنتي اکسيدان است. اين گياه که از آن در طب چين و هند براي درمان آرتريت استفاده مي شود، باعث کاهش درد، التهاب و سفتي مفصل مي شود. نتايج بررسي هايي که در سال ۲۰۰۶ انجام شد، نشان داد که زردچوبه در پيشگيري از التهاب مفصل موثر است. ماده فعال و کليدي در زردچوبه، کورکومين است.

* ميوه: موز سرشار از پتاسيم و منيزيم است که تراکم استخوان را افزايش مي دهد. منيزيم علايم آرتريت را از بين مي برد. بلوبري سرشار از آنتي اکسيدان است و التهاب را کاهش مي دهد. پرتقال نيز منبع عالي ويتامين C است که به رشد طبيعي رباط ها کمک مي کند. نتايج بررسي ها نشان مي دهد که مصرف مکمل هاي ويتامين C مانع از بروز التهاب مفصل و استخوان مي شود.

* اسفناج:برخي معتقدند که کمبود ويتامين K مي تواند باعث بروز استئوآرتريت (التهاب استخوان و مفصل) شود. نتايج تحقيق سال ۲۰۰۹ نشان داد مصرف کم ويتامين K با خطر استئوآرتريت در ۷۱۹ داوطلب ارتباط داشت. بنابراين سبزيجات به ويژه سبزي هاي سرشار از ويتامين K مانند اسفناج، کلم بروکلي، کلم پيچ ، شلغم و... مصرف کنيد.

* چاي سبز:اين نوشيدني داراي خواص ضد التهابي و سرشار از پلي فنولز است که سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند.

چيزهايي که نبايد مصرف کرد:

*نوشيدني هاي گازدار:هر يک قوطي نوشابه حاوي ۱۰ قاشق چاي خوري شکر است که مصرف آن به افزايش وزن مي انجامد و در پي آن فشار بيشتري به زانوها وارد مي شود. پس مصرف نوشابه و هر نوشيدني شيرين، شيريني و... را کم کنيد و ميوه، مغز ميوه و شکلات تلخ راجايگزين کنيد.

*شيريني و چيپس: يکي از بهترين راه هاي تسکين آرتريت، کم کردن وزن از طريق برنامه غذايي سالم است. از اين رو از مصرف چربي هاي اشباع شده که در کره، گوشت و... موجود است و چربي هاي ترانس که در شيريني ، چيپس و... وجود دارد بپرهيزيد.

* غذاهاي سرخ شده و غذاهاي آماده و يخ زده:با کاهش مصرف غذاهاي سرخ شده و غذاهاي آماده و يخ زده مي توان التهاب بدن را کم کرد. اين امر باعث کاهش وزن و در پي آن کاهش فشار روي زانو مي شود. برچسب هاي غذا را بخوانيد و از مصرف مواد غذايي حاوي نمک، مواد نگهدارنده و افزودني پرهيز کنيد و بيشتر به خوردن ميوه و سبزي رو بياوريد.




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: