شفاآنلاین:سلامت>بهداشت>نتایج یک تحقیق بین المللی با همکاری گروهی از محققان و دانشمندان ایرانی درباره تاثیر تغذیه در مرگ ناشی از بیماری های قلبی-متابولیک (بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت و سکته های مغزی) در 20 کشور خاورمیانه و شمال آفریقا نشان می دهد که فشار خون مهمترین عامل مرگ در اثر این بیماری ها در تمام این کشورها است.
به گزارش
شفا آنلاین : این تحقیق بین المللی
درباره تاثیر تغذیه در مرگ ناشی از بیماری های قلبی-متابولیک (بیماریهای
قلبی و عروقی و دیابت و سکته های مغزی) بوده است که فشار خون مهمترین عامل
مرگ در اثر این بیماری ها در تمام این کشورها است.
در تمام این کشورها، بیماری های قلبی-متابولیک ،43 درصد از مرگ های زودرس (زیر هفتاد سال) بوده است.
در ایران فشار خون بالا (بالای 115) مهمترین عامل خطرساز و باعث مرگ دو هزار و 35 نفر در ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است.
تغذیه نامناسب در ایران دومین عامل خطر ساز برای مرگ ناشی از بیماری های قلبی-متابولیک یک هزار و 976 مورد در میلیون است.
اضافه وزن و چاقی، کلسترول بالا و قند خون بالا در رده های بعدی قرار دارند.
در
میان عوامل تغذیه ای، مصرف کم غذاهای محافظ مثل سبزیجات و حبوبات، میوه و
غذاهای دریایی و
غلات سبوس دار بیشتر از بقیه در ایجاد بیماری های
قلبی-متابولیک نقش دارند.
علاوه بر این نمک زیاد و اسیدهای چرب
ترانس (روغن نباتی جامد) هم در میان عوامل تغذیه ای هستند که باعث ایجاد
این بیماری ها در ایرانیان می شوند.
این تحقیق نشان داد که در تمام
این کشورها زنان در تمام گروه های سنی ضریب توده بدنی (BMI) و کلسترول تام
بیشتری از مردان دارند، اما از نظر فشار خون و قند خون تفاوتی بین زنان و
مردان وجود نداشت.
تنها تفاوت قابل ملاحظه از نظر تغذیه در بین زنان و مردان این است که مردان به طور کلی بیشتر از زنان نمک مصرف می کنند.
اما در مجموع مرگ ناشی از بیماری های قلبی-متابولیک در مردان بیشتر از زنان است و یکی از مهمترین دلایل آن تغذیه نامناسب است.