به گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی، متوسط قیمت و تغییرات قیمتی خرده فروشی 12 گروه کالایی در هفته منتهی به 5 تیر ماه قیمت را منتشر کرد.
طبق محاسبات بانک مرکزی بهای گروههای لبنیات و چای بدون تغییر بوده اما تخم مرغ 9 درصد، میوههای تازه 5.4 درصد، گوشت قرمز 0.5 درصد و گوشت مرغ 8.2 درصد کاهش داشته است.
همچنین قیمت سبزیهای تازه 1.3 درصد و حبوب 0.5 درصد افزایش یافت.
*لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای ماست پاستوریزه معادل 0.1 درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 9.7 درصد کاهش یافت و شانهای 85.000 الی 106.000 ریال فروش میرفت.
*برنج و حبوب
دراین هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیر تایلندی داخله درجه یک ثابت بود و بهای برنج داخله درجه دو معادل 0.7 درصد افزایش داشت. در گروه حبوب، قیمت لوبیا چیتی معادل 0.8 درصد، لوبیا سفید 0.9 درصد و لوبیا قرمز 1.9 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.5 درصد تا 1.8 درصد افزایش یافت.
*میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی،در میادین زیر نظر شهرداری گلابی عرضه نمیشود ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیهای متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد.
میوه فرویهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه مینمودند که در گروه میوههای تازه قیمت هلو معادل 1.3 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 11.9 درصد کاهش داشت. در گروه سبزیهای تازه قیمت گوجهفرنگی معادل 2.5 درصد، بادنجان 3.6 درصد، کدو سبز 7.9 درصد و سبزیهای برگی 1.5 درصد افزای ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.1 درصد تا 2.6 درصد کاهش یافت.
*گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت تازه گاو گوساله بدون تغییر بود و بهای گوسفند معادل 0.9 درصد و گوشت مرغ 8.2 درصد کاهش داشت.
*قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت چای خارجی و روغن نباتی مایع ثابت بود. بهای قند و روغن نباتی جامد هر یک معادل 0.1 درصد کاهش ولی قیمت شکر 0.3 درصد افزایش یافت.
گروه کالا | درصد تغییر نسبت به هفته قبل | درصد تغییر نسبت به هفته مشابه ماه قبل | درصد تغییر نسبت به هفته مشابه سال قبل |
لبنیات | 0 | 0.7 | 14.8 |
تخم مرغ | 9- | 4.5 | 4.7 |
برنج | 0.1 | 0.3 | 8.7 |
حبوب | 0.5 | 1.3 | 16 |
میوههای تازه | 5.4- | 20.9- | 60.8 |
سبزیهای تازه | 1.3 | 0.4- | 13.2 |
گوشت قرمز | 0.5- | 0.5- | 7.3 |
گوشت مرغ | 8.2- | 9.8- | 12.9- |
قند و شکر | 0.1 | 0.1 | 4 |
چای | 0 | 0.2 | 8.5 |
روغن نباتی | 0 | 0.2 | 0.8 |