کد خبر: ۶۷۵۸۴
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۵ - ۰۸ تير ۱۳۹۴ - 2015June 29
شفا آنلاین>تغذیه>یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی عنوان کرد: روزه داران انجام فعالیت بدنی در طی روز را فراموش نکنند

به گزارش شفا آنلاین،حتی کسانی که لاغر هستند می‌توانند یک ربع تا 20 دقیقه فعالیت داشته باشند و سعی کنند از غذاهایی استفاده کنند که دارای مقادیر بالایی انرژی و ریز مغذی‌ها است.

دکتر کوروش جعفریان با اعلام این مطلب گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر در فصل گرما به سر می‌بریم و طول مدت روزه‌داری نیز زیاد است، به افراد توصیه می‌شود از یک رژیم غذایی صحیح پیروی کنند. متاسفانه برخی از افرادی که وزن بالایی دارند تصور می‌کنند که روزه‌داری فرصتی است که می‌توانند وزنشان را کم کنند اما باید این نکته را متذکر شد که هدف ما از روزه‌داری در ابتدا جنبه‌های معنوی و بالا بردن اراده است.

وعده‌های سحر، افطار و شام حذف نشود

وی افزود: کسانی که سحری و شام نمی‌خورند اما وعده افطاری سنگین می‌خورند نه تنها کاهش وزن پیدا نمی‌کنند بلکه دچار افزایش وزن نیز خواهند شد، حتی به فرض اینکه فکر کنند وزنشان کاهش پیدا کرده باید بدانند این عضلات آنهاست که تحلیل رفته است و بعد از ماه رمضان به شدت دچار افزایش وزن می‌شوند بنابراین توصیه می‌شود که افراد حتما وعده‌های سحر، افطار و شام را داشته باشند.

این متخصص تغذیه مرکز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه انجام فعالیت بدنی در روزه‌داری ضروری است، تصریح کرد: روزه داران انجام فعالیت بدنی در طی روز را فراموش نکنند حتی کسانی که لاغر هستند می‌توانند یک ربع تا 20 دقیقه فعالیت داشته باشند و سعی کنند از غذاهایی استفاده کنند که دارای مقادیر بالایی انرژی و ریز مغذی‌ها است.

دکتر جعفریان ادامه داد: فعالیت سیستم گوارشی فردی که 16-15 ساعت روزه باشد کم می‌شود بنابراین اگر بخواهد وعده افطار را شروع کند باید از غذاهایی که خیلی خشک نیست مثل سوپ، آش، حلیم و یا حتی شله زرد استفاده کنند.

وی با توجه به اینکه در افراد روزه‌دار ممکن است افت قند خون ایجاد شود، گفت: توصیه می‌کنیم در وعده افطار از مواد شیرین مثل خرما و یا میوه‌های خشک استفاده شود.

وعده افطار و شام را یکی نکنید

این متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: وعده افطار باید یک وعده سبک باشد. افرادی هستند که تمایل زیادی برای خوردن دارند و حتی وعده افطار و شام را یکی می‌کنند که این می‌تواند مشکلات گوارشی برای فرد روزه‌دار ایجاد کند.

وی افزود: بهتر است بعد از افطار یک میان وعده مثل میوه استفاده شود در وعده شام نیز می‌توان از نان، غلات، حبوبات و یا سبزیجات بهره برد اما بهتر است از غذاهای سرخ کردنی در وعده شام اجتناب کرد زیرا دیر تر هضم می‌شوند و خواب فرد را نیز مختل می‌کنند.

این متخصص تغذیه مرکز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با توصیه بر استفاده از سبزیجات در در وعده سحر و افطار گفت: استفاده از سبزیجات برای جلوگیری از تشنگی گزینه بسیار مناسبی است، همچنین می‌توان از نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر و یا تخم شربتی نیز استفاده کرد.

حذف وعده سحری ممنوع!

جعفریان در خصوص وعده سحری تصریح کرد: وعده سحری تفاوت زیادی با وعده ناهار ندارد اما بعضی افراد نمی‌توانند در سحر مانند ناهار غذا بخورند اینها حتی می‌توانند از حلیم یا نان و پنیر هم در وعده سحر استفاده کنند، اما توصیه ما این است که سعی کنند حتما یک وعده گرم را در سحر استفاده کنند تا انرژی و قند لازم را در طول روز تامین کنند.

وی خاطرنشان کرد: به تمامی روزه داران توصیه می شود وعده سحری را حذف نکنند به طوریکه در اسلام سفارش شده که حتی به قدر نوشیدن یک لیوان آب در سحر بیدار شوید اگر هم میلی به خوردن غذا ندارید چنانچه زودتر بیدار شوید اشتهایتان باز می‌شود.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: