کد خبر: ۶۷۴۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۰۶ تير ۱۳۹۴ - 2015June 27
رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان دکتر شریعتی گفت: روزه‌داری در سه ماهه اول بارداری توصیه نمی‌شود، اما در سه ماهه دوم و سوم در صورت سلامت جسمانی مادر، عدم ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، مصرف مایعات، فیبر و غلات می‌توان روزه گرفت.

به گزارش شفا آنلاين،اشرف آل یاسین در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره روزه‌داری در سه ماهه دوم بارداری، اظهار داشت: به طور کلی توصیه می‌شود زنان باردار در سه ماهه اول به دلیل اینکه مغز جنین در حال رشد است و نیاز به گلوکز مستقیم مادر دارد، از گرفتن روزه پرهیز کنند. در سه ماهه اول بارداری میزان کتون افزایش می‌یابد و به تبع آن کتون موجود در خون جنینی نیز بیشتر می‌شود این عامل می‌تواند عدم رشد کافی جنین را در پی داشته باشد که در آینده موجب یادگیری او می‌شود.

مدیر گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در سه ماهه دوم و سوم بارداری چنانچه فرد از نظر جسمی سالم باشد و به بیماری زمینه‌ای مبتلا نباشد می‌تواند با رعایت مواردی روزه بگیرد. توصیه می‌شود زنان بارداری که شرایط روزه‌داری را دارند حدفاصل بین افطار تا سحر مایعات فراوان بنوشند و از غذاهای فیبردار مانند میوه و غلات استفاده کنند. همچنین مصرف شیرینی‌ها و قند توصیه نمی‌شود زیرا احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایشی می‌دهد. همچنین بهتر است از مصرف قندهای کنستانتره مانند زولبیا و بامیه جلوگیری کرده و خرما و کشمش را نیز کمتر مصرف کنند.

این جراح و متخصص زنان تصریح کرد: زنان بارداری که در سه ماه دوم و سوم بارداری روزه می‌گیرند باید روزانه در ساعت‌های 12، 14، 16، 18 و 20 کتون ادرار خود را آزمایش کنند. اگر حوالی ساعت 12 یا 14 کتون افزایش یابد نباید روزه بگیرند اما بالا بودن کتون ادرار حوالی ساعت 18 و 20 عادی است و مانعی برای روزه‌داری نیست.

رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان دکتر شریعتی خاطر نشان کرد: بهتر است زنان از 36 هفتگی به بعد روزه نگیرند و با مصرف مایعات و مواد غذایی کافی شرایط زایمان مناسب را برای خود تسهیل کنند.


فارس



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: