دبیر ستاد کشوری برنامه تحول نظام سلامت ادامه داد: از ویژگیهای دیگر این طرح، شمول همه کارکنان با هر نوع رابطه استخدامی (رسمی، پیمانی، طرحی، قراردادی و شرکتی) است. این در حالی است که تا قبل از اجرای این طرح فقط گروهی از کارکنان مشمول دریافت کارانه میشدند و عدهای از آن محروم بودند.
کیفیت و کمیت خدمات و رضایت بیمار محور پرداختها
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار سختی مراقبت از بیمار در هر یک از بخشها مورد توجه قرار گرفته است، گفت: از ویژگیهای ممتاز این طرح لحاظ شدن سختی مراقبت در پرداختی کارکنان است، به گونهای که در بخشهایی از بیمارستان مانند بخش اورژانس یا ICU که مراقبتهای دشوار و پیچیده از بیماران انجام میشود، دریافتی کارکنان به همان نسبت بالاتر است.
شیفت غیر موظف شامل دریافت کارانه شد
آقاجانی همچنین یادآور شد: برخلاف گذشته که شیفت غیر موظف یا همان اضافه کاری شامل کارانه نمیشد، در این طرح به ازای هر شیفت غیر موظف نیز افراد کارانه دریافت خواهند کرد.
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: در پرداخت عملکردی، پرداخت اصل حق اضافه کاری لحاظ شده است، ساعات اضافه کاری به طور دقیق محاسبه و پرداخت میشود و در فیش واریزی هم پرداختی به ازای شیفت غیر موظف به صورت مشخص درج میشود.
افزایش دریافتی پرسنل شاغل در بخشها با افزایش مراقبتها
آقاجانی گفت: سیستم پرداخت مبتنی بر عملکرد به گونهای طراحی شده است که در صورت افزایش مراقبت در بخشها به همان نسبت دریافتی پرسنل شاغل در آن بخش افزایش مییابد و به عبارتی میزان مراقبتهای انجام شده در هر بخش با دریافتی کارکنان شاغل در آن بخش ارتباط مستقیم دارد.
رابطه قانون ارتقای بهرهوری و سنوات خدمت با پرداخت مبتنی بر عملکرد
وی در خصوص درخواست برخی پرستاران با سابقه مبنی بر اعمال سنوات آنها گفت: سنوات علاوه بر اینکه در حکم حقوقی افراد لحاظ شده است، در قانون ارتقاء بهرهوری پرستاری نیز معیار است و بر اساس این قانون و با توجه به سابقه پرستار، از ساعت کارکرد موظف وی کم میشود و به این ترتیب ساعات کار پرسنل با سابقه، کاهش یافته است.
وی ادامه داد: قانون بهرهوری به طور کامل در دستورالعمل پرداخت مبتنی بر عملکرد لحاظ گردیده و ضریب نوبت کاری شب و ایام تعطیل هم در پرداختی ها اعمال خواهد شد.
آقاجانی یادآور شد: موضوع اعمال سنوات خدمتی در پرداخت عملکردی در دست بررسی نیز هست و در فاز دوم طرح مورد توجه بیشتر خواهد بود.
پایش طرح با سامانه ملی قاصدک
دبیر ستاد کشوری برنامه تحول نظام سلامت ادامه داد: ستاد در حال ارزیابی نحوه اجرای این طرح در بیمارستانهای سراسر کشور است و از سامانه پیشرفته قاصدک به عنوان سامانه ملی پرداخت مبتنی بر عملکرد بیمارستانها برای این منظور استفاده میکند. این سامانه اطلاعات تمام بیمارستانهای کشور را به دقت و به صورت آنلاین ارائه میکند و گزارشهای این سامانه در جلسات کارشناسی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و از این اطلاعات و نظرات ارائه شده از سوی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برای اجرای فاز دوم طرح استفاده خواهد شد.