کد خبر: ۶۷۱۲۳
تاریخ انتشار: ۰۵:۱۵ - ۰۵ تير ۱۳۹۴ - 2015June 26
شفا آنلاین>بیمه و بانک >عدم همکاري بيمه‌ها با طرح تحول سلامت، به کابوس متوليان نظام سلامت تبديل شده بود تا جايي که وزير بهداشت در يکي از سخنراني‌هاي خود هشدار داد که اگر بيمه‌ها به کمک نيايند، طرح تحول ناقص مي‌ماند.
به گزارش شفا آنلاین، حالا يکسال بعد از آغاز اين طرح، مسئولان صنعت بيمه و وزارت بهداشت به دور هم جمع شدند تا ضمن برگزاري يک نشست مشترک، طرحي نو دراندازند. اين نشست با حضور وزير بهداشت، محمد ابراهيم امين، رئيس كل بيمه مركزي، دبيرکل سنديکاي بيمه‌گران ايران، معاونان، مشاوران، مديران عامل شركت‌هاي بيمه و بيمارستان‌هاي تهران و همچنين فعالان حوزه‌هاي بيمه و سلامت در محل بيمه مركزي برپا شد.

آنچه وزير بهداشت درخصوص ماحصل اين جلسه عنوان کرد اين بود که شركت‌هاي بيمه با نظارت بيمه مركزي، مطالبات بيمارستان‌هاي طرف قرارداد را ظرف يك ماه و با توجه به شرايط منطقه، درجه‌بندي بيمارستان‌ها و ضريب (كا) پرداخت كنند.


حسن هاشمي با تاكيد بر ضرورت استفاده گسترده از نرم‌افزارها و ابزارهاي الكترونيكي براي بهبود وضعيت موجود گفت: «قرار است شيوه‌نامه‌اي با همكاري سنديكاي بيمه‌گران ايران، سازمان نظام پزشكي و بخش خصوصي تهيه و تدوين شود كه بيمه مركزي با استقبال از اين شيوه‌نامه متعهد شده تا امكانات نرم‌افزاري مرتبط را در اختيار مجريان آن قرار دهد.» 


وي با ابراز خرسندي از ديدگاه‌هاي رئيس كل بيمه مركزي در خصوص تعامل هرچه بيشتر صنعت بيمه با شبكه بهداشت و درمان كشور، اظهار كرد: «بستر همكاري ما و صنعت بيمه فراهم است و از اين پس با همكاري‌هاي بيشتر و تعاملات گسترده‌تر، شرايط بيمه‌هاي درماني به ثبات بيشتري خواهد رسيد.»


محمد ابراهيم امين رئيس كل بيمه مركزي نيز در پايان اين نشست با تاكيدبر لزوم تداوم اين هم‌انديشي‌ها به اهميت ويژه كيفيت اجراي طرح تحول نظام سلامت در كشور اشاره كرد و افزود: «ما آرزو داريم شرايط به‌گونه‌اي پيش برود كه رابطه مالي بين بيمار و پزشك صرفا از طريق شركت‌هاي بيمه انجام شود و در اين مسير آمادگي خود را براي هرگونه همكاري اعلام مي‌كنيم.» وي تصريح كرد: «عمليات بيمه‌گري در حوزه‌هايي نظير برآورد خسارت و محاسبات بيمه‌اي، پيچيدگي‌هايي دارد كه مي‌توان با استفاده از نظام الكترونيك و نرم‌افزارهاي ويژه، زمان تسويه را به حداقل رساند.»


رئيس كل بيمه مركزي با مثبت خواندن فضاي گفت‌وگو به دغدغه‌ها و نظرات مديران عامل و فعالان صنعت بيمه در اين نشست اشاره كرد و افزود: «ما مشكل خاصي در خصوص رعايت تعرفه‌ها نداريم و شركت‌هاي بيمه در اين خصوص نهايت همكاري را به كار گرفته‌اند و موضوع بدهي شركت‌هاي بيمه به بيمارستان‌ها هم پس از برخي اصلاحات و همچنين دريافت صورت حساب‌هاي مرتبط، پرداخت خواهد شد و جاي هيچ‌گونه نگراني وجود ندارد.» 


امين در پايان با تشكر از حضور وزير بهداشت و هيات همراه در مجموعه بيمه مركزي برخي از مسائل و دغدغه‌هاي اهالي صنعت بيمه را مطرح كرد و در پايان گفت: «شخصا موضوع تسويه شركت‌هاي بيمه با مراكز درماني را تا حصول نتيجه پيگيري خواهم كرد.» شنيده‌ها حاکي از اين بود که جلسه هم‌انديشي مقامات درماني و بهداشتي كشور و صنعت بيمه، نكات مثبتي در بطن خود داشته كه در رفع مشكلات موجود بيمه‌هاي درمان تکميلي اثرگذار خواهد بود.


حالا با گذشت چند روز از برگزاري نشست مذکور، صورتجلسه آن به دفتر روزنامه سپيد رسيد که نشان مي‌دهد جلسه مذکور درراستاي هم‌انديشي، طرح و بررسي مسايل، ديدگاه‌ها و مشکلات في مابين در اجراي صحيح طرح تحول سلامت بوده و تاکيد ويژه‌اي بر همکاري و تعامل بيشتر صنعت بيمه و حوزه سلامت داشته است. طبق صورتجلسه دريافتي، با توجه به تدوين و بازنگري کتاب ارزش نسبي سلامت و ابلاغ آن توسط هيات وزيران قرار شد در انعقاد قرارداد با مراکز درماني، موارد مندرج در کتاب فوق‌الذکر رعايت شده و در محاسبه و پرداخت هزينه‌ها نيز ملاک عمل قرار گيرد.


درخصوص ضرايب ريالي نيز با توجه به اعلام سقف ضرايب ريالي توسط هيات محترم وزيران بر اساس توافق شرکت‌هاي بيمه با مراکز بيمارستاني و خدمات تشخيصي و درماني اقدام خواهد شد. همچنين قرار شد حسب قراردادهاي في مابين شرکت‌هاي بيمه و مراکز درماني، مهلت مورد توافق جهت پرداخت هزينه‌هاي مورد تعهد رعايت شده و در اين خصوص بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران نيز پيگيري‌هاي لازم را جهت پرداخت به موقع مطالبات، انجام دهد. 


علاوه‌بر آن به‌منظور تسريع در امر رسيدگي به اسناد و به حداقل رساندن اختلاف في مابين با مراکز درماني و کسورات اعمالي، مقرر شد حداکثر ظرف مدت يک ماه آينده شيوه‌نامه استاندارد تدوين و رسيدگي به اسناد بيمارستاني توسط سنديکاي بيمه‌گران و با همکاري کارشناسان ذي‌ربط تهيه و جهت بررسي و ابلاغ به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ارايه شود. 


همچنين مقرر شد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي هماهنگي‌هاي لازم جهت برقراري امکان تبادل الکترونيکي اطلاعات في مابين مراکز درماني و شرکت‌هاي بيمه به صورت برخط جهت تسريع در امر رسيدگي و پرداخت مطالبات مراکز درماني را انجام دهد. از آنجا که گلوبال‌سازي اعمال جراحي شايع در بخش خصوصي نيز باعث کوتاه‌تر شدن روند رسيدگي به اسناد مي‌شود، مقرر شد تيمي متشکل از کارشناسان صنعت بيمه(سنديکاي بيمه‌گران)،‌ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، نظام پزشکي و نمايندگان بيمارستان‌هاي خصوصي نسبت به بررسي و تعيين 120 مورد عمل جراحي شايع اقدام و همچنين اقدامات لازم جهت عملياتي شدن پرداخت بر اساس DRG نيز صورت پذيرد. 


در ادامه به منظور رفع مغايرت‌ها و ابهامات احتمالي درخصوص ميزان هزينه و ليست شرکت‌هاي معتبر و مجاز ارايه‌کننده لوازم و تجهيزات پزشکي، قرار شد امکان دسترسي کارشناسان شرکت‌هاي بيمه به اطلاعات مورد نياز در اين خصوص توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي فراهم شود.


از آنجاکه بخش عمده‌اي از مطالبات اعلامي توسط مراکز درماني مربوط به سازمان‌هاي غيربيمه‌اي و غيرمرتبط با صنعت بيمه (نظير بانک‌ها، شهرداري‌ها، صداو سيما، آتيه‌سازان حافظ و...) است، مقرر شد درهنگام ارايه آمار و اطلاعات، موارد فوق تفکيک شود. با توجه به امضاي تفاهم‌نامه في مابين وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و سنديکاي بيمه‌گران درخصوص انعقاد قرارداد کليه بيمارستان‌هاي وابسته به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي سراسر کشور با شرکت‌هاي بيمه بازرگاني و ارسال اسامي بيمه‌شدگان به وزارت بهداشت، ضمن تاکيد بر اجراي تفاهم‌نامه مذکور مقرر شد هماهنگي‌هاي لازم در اين خصوص نيز به‌عمل آيد.


در پايان به منظور تعامل و هماهنگي بيشتر صنعت بيمه و وزارت بهداشت و در راستاي اجراي صحيح مراحل مختلف طرح تحول سلامت، مقرر شد کميته مشترکي باحضور مديران عامل شرکت‌هاي بيمه‌اي که بيشترين حجم عملياتي بيمه‌هاي درمان تکميلي را دارند به همراه مسئولين و کارشناسان ذي‌ربط و با سرپرستي دکتر دانش جعفري به برگزاري منظم جلسات اقدام نمايند.

سپید


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: