به گزارش ایران، برای افزایش مقاومت بدن در برابر تشنگی و پیشگیری از کاهش آب بدن باید نوشیدن یک لیتر و نیم آب در وعده افطار تا سحر فراموش نشود. اضافه کردن برگهای نعنا، چند برش کوچک از لیمو ترش تازه یا زنجبیل رنده شده به آب و نوشیدن آن را در وعدههای افطار تا سحر فراموش نکنید؛ نوشیدن مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار میشود، اما باید تا جایی که امکان دارد از مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین و چای پررنگ در وعده سحر خودداری کنید، چرا که این نوشیدنیها باعث از بین رفتن آب بدن میشود و ممکن است احساس تشنگی کنید.
همچنین توصیه میشود در وعده سحر و افطار نوشابههای گازدار ننوشید.مصرف نوشابههای گازدار مخصوصاً در وعده سحر باعث میشود در ترشح شیرههای گوارشی اختلال ایجاد شده و علاوه بر افزایش احساس تشنگی، به دنبال آن نفخ و مشکلات گوارشی ایجاد شود. بهترین جایگزین برای این گروه از نوشیدنیها، آب میوههای خانگی یا شربتهای گیاهی کم شکر است. از طرف دیگر مواد غذایی مانند گلاب و سیب رنده شده در وعده سحر باعث میشود در طول روز کمتر احساس تشنگی کنید. فراموش نکنید برخی نوشیدنیها مانند عصاره زرد آلو ممکن است احساس تشنگی را در طول روز افزایش دهد، به جای آن میتوانید از شیره نارگیل، شربت نعنا و گلاب، مخلوط انبه و شاتوت یا آب لیمو ترش استفاده کنید.
برای مقابله با تشنگی راههای دیگری نیز وجود دارد.فراموش نکنید، مصرف گوشت قرمز و پروتئینهای حیوانی در وعده سحر، مواد غذایی شور و کافئین دار باعث از دست رفتن آب بیشتری از بدن میشود و احساس تشنگی را افزایش میدهد بنابراین بهتر است مواد غذایی مانند تخم مرغ، پروتئینهای گیاهی و مواد لبنی را نسبت به گوشت قرمز و سفید بیشتر مصرف کنید.مواد غذایی حاوی پتاسیم نیز در پیشگیری از ابتلا به کم آبی و تشنگی مؤثر است. همچنین موز و انبه و حبوباتی مانند عدس و آناناس منابع غذایی غنی از پتاسیم هستند.