شفا آنلاین>سلامت>رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاثیر غذاهای پر چرب و سرخ شده در بروز تشنگی فرد در طول روزه ماه رمضان گفت: از مصرف این غذاها در ماه رمضان اجتناب کنید.
به گزارش شفا آنلاین،محمد باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با
اشاره به غذاهایی که سبب افزایش تشنگی و خشکی دهان میشود، اظهار کرد:
مصرف غذاهای پر چرب و سرخ شده به خصوص در وعده سحر سبب تشنگی فرد در طول
روز میشود، مصرف غذاهای شور و پر ادویه نیز این مسئله را در افراد روزه
دار افزایش میدهد. به این دلیل باید از مصرف اینگونه غذاها در ماه رمضان
اجتناب کرد.
وی
افزود: به دلیل آنکه مصرف تعداد وعدههای غذایی در ماه رمضان کاهش
مییابد و فرد از هنگام سحر تا افطار غذا مصرف نمیکند، همچنین کاهش میزان
مصرف مایعات در این ماه وجود دارد تمام این مسائل سبب کاهش میزان آب بدن و
بروز احساس تشنگی در فرد روزه دار میشود.
رئیس
پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بدن فرد
برای هضم و جذب مواد غذایی چرب به آب بیشتری نیاز دارد و مصرف این مواد
غذایی سبب تحریک حس تشنگی در افراد میشود. بالا بودن دمای هوا در ماه
رمضان و فعالیت بدنی به مدت طولانی و با شدت زیاد اتلاف آب بدن فرد و در
نتیجه تشنگی و خشکی دهان را به همراه دارد.
لاریجانی
با اشاره به راههای جلوگیری از خشکی دهان در ماه رمضان بیان کرد: به دلیل
محدودیت مصرف غذا و مایعات در ماه رمضان، افراد روزه دار باید مایعات را
در فاصله افطار تا سحر به مقدار کافی مصرف کنند. بنابراین اینگونه افراد
همراه با وعدههای غذایی افطار و سحر خود به مقدار کافی از میوه و سبزی
استفاده کنند.به دلیل اینکه این مواد غذایی سبب نگهداری آب در بدن فرد
میشود.
وی
تصریح کرد: افراد باید حداقل500 گرم میوه و سبزی در طول روز مصرف کنند،
افراد روزه دار مصرف مواد غذایی را که سبب افزایش تشنگی در این افراد
میشود، محدود کنند و از انجام فعالیتهای شدید و طولانی مدت در طول روز به
خصوص در ماههای گرم سال خودداری نمایند همچنین از مصرف چای و قهوه به
میزان زیاد که باعث دفع بیشتر آب بدن فرد از طریق افزایش ادرار میشود،
پرهیز کنند.