به گزارش شفا آنلاین، درباره اجرای طرح تمام وقعت جغرافیای پزشکان، گفت: امروز، بهترین وضعیت در تمام این سالها برای تمام وقت جغرافیایی شدن پزشکان و اساتید دانشگاه فراهم شده است.
وی با اشاره به تاکید قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر تمام وقت شدن پزشکان و اساتید دانشگاهها افزود: البته شرط تحقق آن هم واقعی شدن تعرفهها و جبران خدمات بود که متاسفانه در این مسیر حرکت نشد. خوشبختانه در حال حاضر به سمت ایجاد زمینههای مناسب جهت تحقق این ماده قانونی حرکت میشود. در واقع میتوان گفت که بخشهایی از برنامه پنجم توسعه ازجمله این بخش، بیان آرزوها بود؛ بدون این که منابع و راهکارهای جدی برای اجرای آن وجود داشته باشد.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: خوشبختانه اکنون پزشکان فعال در مناطق محروم و پزشکان ضریب K در سراسر کشور درسال 93 تمام وقت جغرافیایی شدند. حدود 2000 نفر پزشک متخصصی که سال 93 توزیع شدند نیز تمام وقت جغرافیایی هستند. پزشکان متخصص و فوق تخصص که برای ضریب K از سالهای قبل جهت ارایه خدمت توزیع شده بودند نیز زمانی که پروانه مطبشان تمام میشود، خدماتشان را به صورت شبانهروزی تنها در بیمارستانهای دولتی ارائه خواهند داد.
وی افزود: این موضوع رشدی بسیار خوب در تعداد پزشکان متخصص مناطق محروم و سایر بیمارستانهای کشور است. علاوه بر آن در سایر اعضای هیات علمی و پزشکان متخصص، گرایش به سمت تمام وقت شدن بسیار زیاد شده است. من پزشکان جراحی را دیدهام که با سابقه 20سال طبابت و جراحی به دلیل اینکه زمینه کاری بهتری در بیمارستانهای دانشگاهی برایشان فراهم شده، خودشان را تمام وقت کرده و به دانشگاهها آمده بودند. این روند به خوبی شروع شده و راهکارش زیر ساخت مناسب و تجهیزات مناسب در بیمارستانها و همچنین تعرفه مناسب و پرداخت به موقع است. روند تمام وقت جغرافیایی شدن سرعت قابل قبولی گرفته است.
آقاجانی با اشاره به متوسط پرداختی به پزشکان تمام وقت گفت: متوسط
پرداختیها به این پزشکان 2.2 شده است که به عدالت بین رشتهها کمک کرد.
حرکت خوبی به سمت گرایش پزشکان به سمت کار در بیمارستانهای دولتی ایجاد
شده است. امروز علاقه قابل قبولی بین پزشکان شاغل در بیمارستانهای درمانی و
آموزشی وزارت بهداشت بوجود آمده است که خودشان را در بیمارستانها تمام
وقت کنند وعمده وقتشان را در بیمارستانهای دانشگاهی بگذرانند، درحالی که
ماهنوز هم به معنی واقعی، قیمت تمام شده را پرداخت نکردهایم.