شفا آنلاين:تغذیه>سلامت غذایی-مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: مصرف گوشت ناسالم، امکان ایجاد مسمومیتهای شدید غذایی را فراهم میکند.
به گزارش شفا آنلاين،مصطفی کنارکوهی اظهار کرد: نقش گوشت قرمز و مرغ در تامین سلامت و رشد طبیعی بدن و عملکرد سیستم دفاعی بسیار مهم است ولی باید توجه داشت که بسیاری از بیماریهای مشترک انسان و دام و نیز مسمومیتهای شدید غذایی میتواند از طریق مصرف گوشت قرمز، ماهی و مرغ در انسان ایجاد شوند.
وی با بیان اینکه یکی از راههای تشخیص انواع گوشتهای سالم و بهداشتی توجه به برخی خصوصیات ظاهری آنهاست، گفت: گوشتی سالم و بهداشتی است که رنگ آن قرمز و روشن بوده و تیره نباشد؛ تغییر رنگ گوشت از قرمز به سبز، قهوهای، خاکستری و سیاه نشانگر فساد آن است.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: وجود پوشش لزج و چسبناک روی سطح گوشت نشانه فساد آن است و نباید هیچگونه بوی غیرطبیعی، ترشیدگی و تعفن از گوشت به مشام برسد. سطح خارجی گوشت نباید خیس و مرطوب باشد و خونمردگی، قارچزدگی و ذرات خارجی نباید در آن مشاهده شود.
کنارکوهی تصریح کرد: گوشت خریداری شده باید دارای مهر دامپزشکی بوده و گوشت منجمد بستهبندی شده هم باید دارای تاریخ تولید و تاریخ مصرف باشد و در دمای 18- درجه سانتیگراد نگهداری شود و تنها با درخواست مشتری و در حضور وی چرخ شود.
وی اظهار کرد: گوشت مرغ باید دارای سفتی طبیعی و ظاهر سالم باشد. در گوشت مرغ تازه، رنگ پاها باید سفید مایل به قرمز و سینه سفید مایل به زرد و پوست آن کاملا عاری از هرگونه پارگی، خونمردگی و تغییر رنگ و خراش باشد.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: گوشت مرغ باید فاقد قارچزدگی و بوهای غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی باشد، لاشه مرغ باید شکم خالی بوده و نگهداری و عرضه گوشت مرغ تازه باید به صورت بستهبندی و در داخل یخچالهای ویتریندار و در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد صورت گیرد.
وی افزود: نگهداری و عرضه گوشت منجمد باید داخل فریزر و در دمای 18 درجه سانتیگراد زیر صفر انجام شود و بر روی بستهبندی مرغ باید مشخصات کامل شامل نام کشتارگاه، تاریخ تولید و تاریخ مصرف و کد رهگیری نوشته شده باشد. دل، جگر و سنگدان مرغ هم باید در ظروف یکبار مصرف و دارای برچسب مشخصات کامل شامل نام شرکت تولید کننده، تاریخ تولید و تاریخ مصرف بوده و در یخچال نگهداری و عرضه شوند.
کنارکوهی عنوان کرد: ماهی تازه سالم و بهداشتی باید دارای ظاهری درخشنده، شفاف بوده و فاقد مواد لزج و کثافت باشدو همچنین دارای چشمهای شفاف، روشن، درخشان و برجسته و فلسها درخشان، محکم و چسبنده به پوست باشد. بدن آن محکم باشد به طوری که در برابر فشار انگشت مقاومت کرده و اثر انگشت روی بدن باقی نماند و بوی گندیدگی و فساد از آن به مشام نرسد.
وی درباره ویژگیهای تخممرغ تازه، سالم و بهداشتی بیان کرد: بستهبندی تخممرغ باید دارای نام، آدرس تولیدکننده و تاریخ تولید و مصرف بوده و در درجه حرارت 7 تا 8 درجه سانتیگراد نگهداری شود. پوسته تخممرغ نیز باید بدون ترک و شکستگی باشد.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه تخممرغ سالم باید بیضی شکل و فاقد بوهای نامطبوع و غیرطبیعی باشد، تاکید کرد: از خریداری هرگونه تخممرغ کثیف، شکسته و یا نگهداری شده در خارج از یخچال خودداری کنید.
ایسنا