کد خبر: ۶۵۰۹۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - 2015June 09
رییس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر ایران بیان کرد:
شفاآنلاین:سلامت>درمان>رییس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر ایران گفت: تحریم های کشورهای غربی تاثیر معکوس بر رشد علمی کشور داشته و زمینه پیشرفت های بزرگ فنی را ایجاد کرده است.
به گزارش شفا آنلاین : محمدعلی محققی، اظهار داشت: با توجه به تلاش مضاعف پزشکان در مراکز پژوهشی کشور به ویژه با رویکرد قطع وابستگی، اتکا به خود و خودباوری، روحیه استفاده از ابتکارات به ویژه در جنگ تحمیلی ، فرصتی برای ارتقای علمی و سرعت رشد مراکز علمی کشور ایجاد شد به گونه ای که در مراکز درمانی هیچ بیماری از نتیجه این ابتکارات ، محروم نماند.

وی ادامه داد: طی این سالیان، پیشرفت های عظیم تکنیکی در کشور حاصل شده است اما مراکز بهداشتی و سلامت کشور

برای ادامه مسیر باید با نگاه عمیق و بلند به سمت و سوی مرجعیت و فتح قله های علمی حرکت کنند.


** قطع وابستگی و نیل به استقلال یک فریضه بزرگ ملی است

رییس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر ایران خاطر نشان کرد: استقلال، مرجعیت و پیشتازی در علم امور نسبی هستند، ما دارای درجاتی از استقلال علمی هستیم که البته در برخی موارد وابستگی علمی نیز وجود دارد اما باید بدانیم که قطع وابستگی در هر مسیری و نیل به استقلال یک فریضه بزرگ ملی است. 

محققی تاکید کرد: برعهده مراکز علمی و تحقیقاتی است که وابستگی علمی با تلاش های مضاعف، جهاد علمی و تاسی از شیوه های علمی موفق و تکرار تجربیات مراکز علمی کشور مانند رویان ، جبران شود. 



***کشورهای مترقی درصد بالایی از تولید ناخالص ملی را به سلامت اختصاص می دهند

رییس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر ایران ادامه داد: حمایت از بخش های سلامت در همه جای دنیا مرسوم است و کشورها درصد بالایی از درآمد ناخالص ملی را به بخش سلامت اختصاص می دهند که بیشترین درصد تخصیص به مترقی ترین کشورها مربوط می شود.

محققی در ادامه تاکید کرد: البته اختصاص بیشتر درآمد ناخالص ملی به معنای مصرف کنندگی نظام سلامت آن کشورها نیست بلکه یک سرمایه گذاری بنیادی است که بازدهی و سود عظیمی دارد و از جهات علمی قابل اندازه گیری است ؛ اما بازدهی اساسی آن، سلامت جامعه است و سلامت نیز رکن پایدار توسعه است. 



***بازدهی ما در بخش سلامت بسیار بالاتر از کشورهای توسعه یافته بوده است

وی با بیان این که تولید اصلی کشور در حوزه بهداشت و درمان، سلامت و پاسداری از ارتقای سلامت ملت ایران است، اظهار داشت: نظام سلامت در زمان حاضر تولیدات بسیار مهمی دارد که به میزان سرمایه گذاری انجام شده دارای بازدهی بسیار اثربخش تر از کشورهایی است که درصد بالاتری از درآمد ناخالص ملی را به این کار اختصاص می دهند. 

محققی در عین حال گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران باید توجه و سرمایه گذاری بیشتری به بخش سلامت شود و نباید این سرمایه گذاری، مصرف سرمایه تلقی شود بلکه آن را باید سودآور و پربازده دانست.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: