به گزارش
شفا آنلاین : از آنجا كه در ساعات آخر روزهداري آب بدن به كمترين ميزان ميرسد و تشديد
بيآبي موجب ايجاد سنگ كليه و گرمازدگي ميشود و احتمال بروز استرس يا شوك
ناشي از حرارت طبخ وجود دارد بهتر است در
وعده افطار از غذاهاي حاضري
استفاده كنيم و تهيه و پخت غذاي اصلي را به بعد از زمان افطار موكول كنيم.
استفاده از غذاهاي حاضري و سرخ نشده علاوه بر آنكه بهترين و سبكترين
خوردنيها براي وعده افطار است، تهيه آن نيز به زمان زيادي نياز ندارد و
ايستادن در مقابل اجاقگاز را به حداقل ميرساند. اگر هم فكر ميكنيد خيلي
قوي و بنيه دار هستيد و از پخت غذا در ساعات نزديك به افطار لذت ميبريد به
شما توصيه ميكنيم در فاصله ميان افطار تا سحر بهتدريج و مكرر كمبود آب
بدن خويش را با مصرف ميوه و سبزي تازه جبران كنيد.
كاهش حجم و مقدار غذا
با توجه به اينكه بدن نياز دارد كه مواد غذايي به تدريج وارد شود و در ماه
مبارك 17 تا 18 ساعت غذا وارد بدن نميشود لازم است كه حجم مواد مصرفي را
در اين مدت كاهش دهيم تا بدن به اين كاهش تدريجي عادت كند، زيرا كاهش
يكباره ورود غذا به بدن به خصوص در روزهاي اول ماه رمضان سختي زيادي ايجاد
ميكند.
كاهش مصرف چاي و قهوه
يك هفته تا 10روز پيش از ماه رمضان باید شروع به كاهش ميزان مصرف چاي،
قهوه و نوشيدنيهاي كافئين دار کنید. بهتر است هم به شكل تعداد و هم غلظت
این مواد كاهش دهيم تا بدن كمكم به مصرف كم عادت كند.
اين پا و آن پا كنيد!
متخصصان براي طبخ غذاهايي كه نياز به ايستادن طولاني دارد به خصوص غذاهاي
نذري، ايستادن بيش از 20 دقيقه را مناسب نميدانند و توصيه ميكنند وقتي در
حالت ايستاده هستيد بهطور متناوب هرچند دقيقه يكبار هر پا را روي سكوي
كوچكي قرار دهيد تا هر بار وزن بدن روي يك پا قرار گيرد و فشار وارده به
كمر تقسيم و كمتر شود.
لازم است در مدت روزهداري حداكثر مايعات بدن حفظ شود، بنابراين كساني كه
ورزشهاي روتين دارند در ايام رمضان صبحها ورزش نكنند، بلكه ورزشها بايد
يك ساعت يا نيم ساعت قبل از افطار آغاز شود تا بعد از كم شدن مايعات بدن
بتوان آن را جبران كرد. همچنين افراد ميتوانند در فاصله شام تا سحري كه
فرصت آب خوردن هست ورزش كنند. با توجه به اينكه بدن نياز دارد كه مواد
غذايي به تدريج وارد شود و در ماه مبارك 17 تا 18 ساعت غذا وارد بدن
نميشود لازم است كه حجم مواد مصرفي را در اين مدت كاهش دهيم تا بدن به اين
كاهش تدريجي عادت كند، زيرا كاهش يكباره ورود غذا به بدن به خصوص در
روزهاي اول ماه رمضان سختي زيادي ايجاد ميكند
ساعات نزديك به افطار
با توجه به نقش مادران در برگزاري شايسته آداب ماه رمضان توصيه ميشود، در
روزهاي اول ماه مبارك كه اختلال در خواب يا برهم خوردن تغذيه موجب ميشود
از نظر رواني تحريكپذير و زودرنج شويم و واكنش سريعي نسبت به كارها از خود
نشان دهيم و به خصوص هر چه به ساعات افطار نزديك ميشود توجه و تمركز خود
را از دست داده و گرسنگي و تشنگي باعث خستگي و ضعف شود، بهتر است اعمال
خانهداري و فعاليتهاي سنگين را در ساعات اوليه روز انجام داده و ساعات
نزديك به افطار را به استراحت بپردازيم. خانهتكاني پيش از ماه مبارك كمك
زيادي به كم شدن كارهاي سنگين اين ماه ميكند.
روزههاي پربركت ماه شعبان
پيش از ماه مبارك بهتر است براي عادت كردن بدن يك روز در ميان يا همان،
هفتهاي دو روز مثلا دوشنبه و پنجشنبه را روزه بگيريد يا فاصله زماني
وعدههاي غذايي را بيشتر كرده و از ريزهخواري پرهيز كنيد. خريدهايتان را
انجام دهيداز آنجا كه نوع و زمان كارها در ايام ماه رمضان با ديگر ماهها
تفاوت دارد و از طرفي در بعضي خانهها سالمندان و بچههاي كم سن و سالي
هستند كه روزه نميگيرند و بايد براي اين افراد صبحانه و ناهار آماده شود و
برخي هم بيمار هستند و بايد در اين ماه مراقب تغذيه و سلامت آنها هم بود و
در ضمن بعضي شبها سفره پربركت افطار پذيراي ميهمانان است، بهتر آنكه
خريد آن دسته از مواد غذايي كه خراب و فاسدشدني نيستند مانند برنج، روغن،
قند و شكر، حبوبات و انواع گوشت را پيش از شروع اين ماه در اولويت قرار
دهيد و حتي براي آنكه خانم خانه مجبور به گذران وقت زيادي در آشپزخانه
نباشد خوب است از هماكنون برخي از مواد غذايي را بهصورت نيمه آماده و
بهداشتي در منزل تهيه و در يخچال و فريزر نگهداري كنيد.