موضوع کاهش ساعت کاری زنان شاغل سالهاست مطرح می شود و امسال هم معاونت امور زنان ریاست جمهوری اعلام کرده که آن را به مجلس ارائه می دهد.به نظر شما این طرح در این دوره مجلس مصوب می شود؟
مدتها کار کارشناسی روی این طرح انجام شد اما به خاطر مشکلاتی که داشت در کمیسیون اجتماعی رای نیاورد و برای همین مدتی مسکوت ماند تا اینکه در این دوره دوباره مطرح شد. فعالان حوزه زنان تصور می کنند اگر قرار است کاری برای زنان انجام دهند کم کردن ساعت کاری آنهاست درحالیکه این طرح اصلا شدنی نیست.
چرا امکان تصویب و اجرای کاهش ساعت کاری برای زنان شاغل وجود ندارد؟
توجه داشته باشید که برای این طرح تنها نباید خانمهای شاغل در بخش دولتی را نظر گرفت چون بخش خصوصی در حقوق و جایگزینی نیرو مشکل پیدا می کند. از طرفی سازمان تامین اجتماعی هم برای بیمه مشکل پیدا می کند، چون یکساعت خروج زودتر از محل کار، حدود 22 تا 23 ساعت در ماه میشود که بیمه ها در پرداخت با مشکل مواجه می شوند، پس این طرح به نظرمن در هیچ دوره ای رای نخواهد آورد چون همانطور که گفتم زیرساختهای مالی و بیمه ای طرح مشخص نیست.
اما برخی نمایندگان اعلام کردند که از این طرح استقبال می کنند.
من بعید می دانم، چون همانطور که گفتم شرکتهای خصوصی به شدت مشکل پیدا می کنند مثلا باید برای یک شیفت کاری دو نیرو بگیرند که این از نظر مالی اصلا به صرفه نیست، از طرفی برای خود دولت هم مقرون به صرفه نیست و بار مالی ایجاد می کند. بنابراین اگر حتی مجلس هم تصویب کند شورای نگهبان آن را تصویب نمی کند.
امکان دارد سرنوشتی مانند قانون افزایش مرخصی زایمان داشته باشد که سرانجام به خاطر بارمالی، دستگاههای دولتی مکلف به اجرای آن هستند نه موظف؟
افزایش مرخصی زایمان یک خواسته به حق بود چون در کشور ما واقعا مدت آن کم بود اما باز هم بار مالی داشت و هنوز سازمان تامین اجتماعی زیر بار آن نرفته است.الان براساس تحقیقی که انجام شده ساعت کاری مفید در اداره های ما نیم ساعت است اگر این ساعت کم شود فاجعه می شود. از طرفی آقایان هم ممکن است اعتراض کنند به هرحال آنها هم مشکلاتی دارند. چون در یکی از بندهای این طرح موضوع زنان شاغل که دارای فرزند زیر 6 سال، همسر یا فرزند بیمار هستند اشاره شده که آن هم مشکل دارد چون گاهی بعضی مردان هم همسر بیمار دارند. از طرفی تصیوب این قانون نیاز به یکسری زیرساختهای دیگر هم دارد مثلا برای تامین نيروی جايگزين باید شرایط استخدام در بخش دولتی آسان شود اما با محدوديتهای استخدامی و سختگيریهایی رو به رو هستیم.
خبرآنلاین