به گزارش شفا آنلاين،به
نقل از سايت «MSN»، با اتخاذ راهکارهايي مي توان با اضافه وزن مقابله
کرد.اصول اوليه: براي کاهش وزن در دهه چهارم زندگي هر وعده غذايي بايد حاوي
تقريبا 400 کالري باشد. اين ميزان کالري براي سوخت و ساز بدن، سير ماندن و
کاهش وزن موثر است. در اين ميان ممکن است دچار اشتباه شويد از جمله؛
به اندازه کافي نمي خوريد:
براي
کاهش وزن بايد کالري کمتري مصرف کنيد اما نبايد در اين امر افراط کنيد.
کاهش زياد کالري (زير هزار و 200 کالري که براي زنان طبيعي است) باعث مي
شود که بدن روند سوخت و ساز را متوقف کند و براي به دست آوردن انرژي شروع
به شکستن و تجزيه بافت عضلاني کند تا کالري موردنياز خود را تأمين کند.
بنابراين به اندازه بخوريد تا احساس گرسنگي رفع شود. براي مثال مصرف يک
اسنک سالم بين 3 وعده اصلي غذايي (هر کدام با 430کالري) باعث افزايش سوخت
وساز بدن مي شود. با خوردن ميان وعده غذايي هر 3 تا 4ساعت، احساس سيري مي
کنيد و اين امر مانع از پرخوري شما در طول روز مي شود.
از خوردن کافئين پرهيز مي کنيد:
کافئين،
تحريک کننده سيستم عصبي است، بنابراين مصرف روزانه قهوه در حد مناسب، سوخت
و ساز بدن را 5 تا 8 درصد (تقريبا 98 تا 174کالري) افزايش مي دهد. نوشيدن
يک فنجان چاي سوخت و ساز بدن را 12درصد افزايش مي دهد.محققان معتقدند که
کاتکينز نوعي آنتي اکسيدان موجود در چاي، باعث اين افزايش مي شود.
کربوهيدرات هاي سفيد مصرف مي کنيد:
با
خوردن نان سبوس دار، پاستا، ميوه و سبزي، ميزان فيبر در بدن افزايش مي
يابد. نتايج بررسي نشان مي دهد که مصرف فيبر مي تواند چربي سوزي را 30درصد
افزايش دهد. زناني که فيبر زيادي مصرف مي کنند به مرور زمان وزنشان کاهش مي
يابد. سعي کنيد روزي 25 گرم فيبر مصرف کنيد.
آبي که مصرف مي کنيد، دماي اتاق را دارد:
محققان
آلماني دريافته اند نوشيدن 6 فنجان آب سرد در روز مي تواند روند سوخت و
ساز را تا 5درصد افزايش دهد يعني سالي 2.5 کيلوگرم کاهش وزن. ممکن است
افزايش سوخت و ساز به علت تلاش بدن براي رساندن دماي آب به دماي داخلي بدن
باشد.
برنامه غذايي شما فاقد پروتئين است:
براي حفظ عضله،
بدن نياز به پروتئين دارد بنابراين در هر وعده غذايي پروتئين مصرف کنيد. با
مصرف پروتئين، سوخت کالري 35درصد افزايش پيدا مي کند.
ميزان مصرف آهن پايين است:
مواد
غذايي غني از آهن به منظور حمل اکسيژن به عضلات براي سوخت چربي لازم است.
تا زمان يائسگي، زنان هر ماه به دليل قاعدگي آهن از دست مي دهند وبراي
پيشگيري از خطر افت سوخت و ساز بدن، بايد ذخيره آهن بدن کافي باشد. گوشت
بدون چربي، لوبيا، غلات غني سازي شده و اسفناج منبع عالي آهن است.
کمبود ويتامين D داريد:
براي افزايش سوخت و ساز نياز به ويتامين D است. منابع عالي ويتامين D، ماهي تن، ميگو، شير غني سازي شده و تخم مرغ است.
به اندازه کافي لبنيات مصرف نمي کنيد:
دلايل
زيادي وجود دارد که نشان مي دهد کمبود کلسيم مي تواند باعث کند شدن روند
سوخت و ساز شود. تأمين کلسيم از طريق مصرف لبنيات مانند شير و ماست کم چرب،
مي تواند جذب چربي موجود در مواد غذايي ديگر را کاهش دهد.
البته
موارد ديگري نيز وجود دارد که باعث تداخل در سوخت و ساز بدن مي شود
وارتباطي با اشتباهات شخصي ندارد. براي مثال چرخه معيوب و ناسالم توليد
مواد غذايي باعث تداخل در سوخت و ساز بدن مي شود.
انباشت مواد شيميايي حشره کشي در مواد غذايي:
نوعي از آلاينده شيميايي نيز که در بافت چربي ذخيره مي شود، در روند سوخت و ساز تداخل ايجاد مي کند .
محققان
کانادايي مي گويند، افرادي که در بدنشان بالاترين ميزان ترکيبات آلي حاوي
کلر را دارند ( آلاينده و آفت کش که در سلول هاي چربي ذخيره مي شود) هنگام
کاهش وزن دچار افت غيرمعمول در روند سوخت و ساز بدن مي شوند، زيرا اين سموم
در روند سوخت انرژي در بدن تداخل ايجاد مي کند.
برخي محققان معتقدند که آفت کش ها باعث افزايش وزن مي شود. بنابراين هميشه محصولات تازه ارگانيک خريداري کنيد.
سلامت نیوز: وقتي درمحاسبه سوخت وساز اشتباه مي شود