مجری این طرح پژوهشی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به جایگاه ویژه انواع نوشیدنی ها خصوصاً چای در سبد غذایی مردم از گذشته تاکنون گفت: با توجه به ارتقاء فرهنگ تغذیه مردم و افزایش آگاهی های عمومی درخصوص استفاده از مواد غذایی برخوردار از ارزش غذایی، مصرف نوشیدنی هایی که اصطلاحاً فراسودمند نامیده می شود افزایش یافته است.
دکتر مریم حقیقی اضافه کرد: در حال حاضر دمنوشهای گیاهی که از گیاهان دارویی شناخته شدهای مانند نعناع، بابونه، چای سبز ویاآویشن تولید میشود و نیز چای های فرآوری شده همچون چای با طعم های زعفرانی، دارچینی، چای حاوی گل یاسمن و ... از جایگاه مناسبی در بین مردم برخوردار میباشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که در گیاه کارلا مواد مؤثره دارویی مانند گلیکوزیدها، آلکالوئیدها، گلیکوپروتئینها و گلیکوزیدها وجود دارند تصریح کرد: این گیاه در طب سنتی بعنوان تحریک کننده دستگاه گوارش و افزاینده اشتها شناخته شده و علاوه بر میوه، برگ و ريشه آن، از خواصی چون کمک به کنترل گلوکز خون، تحریک کبد، کمک به متابولیسم کربوهیدرات و تصفیه خون برخوردار است.
وی به فواید گوناگون اجزای مختلف گیاه زیتون اشاره کرد وافزود: برگهای درخت زیتون از دوران باستان برای مقاصد پزشکی مورد استفاده بوده و پژوهشهای آزمایشگاهی مدرن نیز نشاندهنده آن است که عصاره آبی زیتون، کاهش قند خون، فشارخون و اسیداوریک را در پی دارد.
حقیقی اضافه کرد: برگ گیاه زیتون میتواند باعث کاهش قندخون و رسیدن آن به سطح نرمال در بیماران دیابتی شود وکاهش کلسترول، خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی نیز از دیگر ویژگیهای این گیاه است.
مجری این طرح پژوهشی با بیان این که درکشور ماتنها از میوه گیاه زیتون استفاده میشود تصریح کرد: تهیه این محصول از برگ زیتون، به نوعی استفاده از بخش های غیرقابل بهره برداری این گیاه محسوب می شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به اثرات مثبت مصرف همزمان این دوگیاه بر سلامتی انسانها، با فرآوری مناسب آن ها و استفاده در فرمولاسیون سایر نوشیدنیها، ضمن شناساندن این گیاه فراسودمند به مردم ایران، آنان را به مصرف این ترکیب مفید و ارزشمند ترغیب و تشویق کرد.