وی ادامه داد: آندوسکوپی علاوه بر این که یک روش تشخیصی است بلکه یک روش درمانی هم محسوب می شود. اما به طور کلی مهم ترین نکته ای که در تشخیص آندوسکوپی معده باید در نظر گرفت این است که افراد مبتلا به زخم معده یا اثنی عشر می توانند دچار استفراغ خونی و سیاه شدن مدفوع به صورت قیری رنگ و بد بو نیز شوند.
فوق تخصص کبد و گوارش هشدار داد: بسیاری از بیماران از ترش کردن، درد معده،نفخ شکم و سیری زود رس رنج می برند و تمام بیماران مبتلا به سوء هاضمه بدون زخم و بالای 45 سال به طور حتم برای تشخیص علت آن باید آندوسکوپی شوند. زیرا یک درصد علت سوء هاضمه می تواند ناشی از سرطان های معده باشد.
وی همچنین افزود: گاهی اوقات برخی از افراد دچار علائم سوء هاضمه زیر 45 سال و مقاوم به درمان های رایج هستند که برای تشخیص باید آندوسکوپی انجام دهند.
رئیس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی(ره) تأکید کرد: در صورتی که فردی دچار کم خونی و کاهش وزن شده باشد، یا بستگان درجه اول او سابقه ابتلا به سرطان مری و معده داشته و دچار خونریزی هم می شود حتی اگر زیر 45 سال نیز باشد باید آندوسکوپی انجام دهد.
وی اظهار کرد: در بسیاری از موارد ضایعات خوش خیم مانند پولیپ های
معده از طریق آندوسکوپی قابل تشخیص است و حتی در این بیماران نوعی وسیله جراحی هم
محسوب می شود. یعنی با آندوسکوپی می توان پولیپ که بعدها سرطانی می شود را خارج کرد.
ابراهیمی دریانی در توضیح درباره این که برخی بر این باروند که دستگاههای آندوسکوپی آلوده اند و از انجام آن واهمه دارند، خاطرنشان کرد: اگر بعد از انجام آندوسکوپی برای هر بیمار، برای شستشوی آن از محلول های ضدعفونی کننده مخصوص دستگاه استفاده شود جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
وی تأکید کرد: حال در صورتی که پزشک یادستیارش تنبل باشد و بدون شستشوی آندوسکوپی برای بیمار دیگری هم آندوسکوپی غیربهداشتی انجام شود کار صحیحی نیست، بنابراین شستشوی آن کار بسیار حائز اهمیتی است.
شما می توانید درصورت تمایل برای ویزیت با مطب ایشان تماس بگیرید