کد خبر: ۶۱۱۳۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۱ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 07
شفاآنلاین :اجتماعی >بهزیستی >خط فقر>جدیدترین آمار افراد زیر خط فقر اعلام شد؛ این‌بار نه از زبان مسئولان مرکز آمار و نه نمایندگان، بلکه از زبان انوشیروان محسنی بندپی، رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور.
 او براساس آمارهای‌ سال ٩١، گفته که در سال‌های اخیر آمار افرادی که زیر خط فقرند افزایش یافته و تعداد افرادی که در‌ سال ٩١ در جامعه شهری زیرخط فقر بودند ٣٠‌درصد و در جامعه روستایی ٤٠‌درصد است.
به گزارش شفاآنلاین ،بندپی که در همایش «مددکاری اجتماعی، مسئولیت اجتماعی» سخن می‌گفت، مقایسه‌ای هم درباره شاخص خط فقر در سال‌های گذشته انجام داده است: «براساس گزارش بانک جهانی، شاخص خط فقر در‌ سال ٥٧ در ایران٤٠ درصد، در ‌سال ٧٦، ٢٠‌درصد و در ‌سال ٨٤، ١١‌درصد اعلام شده است.»

 رئیس سازمان بهزیستی در پاسخ به این‌که آیا اخیرا آماری درباره خط فقر در کشور استخراج و مشخص شده است یا نه هم گفت که «با مشارکت وزارت تعاون تدوین طرح سرشماری سبک زندگی از بهمن ماه آغاز شده که پس از تصویب و اجرا، شاخص خط فقر هم مشخص خواهد شد.»
 رئیس سازمان بهزیستی با بیان این‌که زدودن فقر از جامعه از آرمان‌های انقلاب و از تاکیدات مقام معظم رهبری است، به مزین شدن امسال به نام «دولت، ملت، همدلی و همزبانی» اشاره کرد: «این بیانات رهبری در ادامه مسیر به ما کمک می‌کند و این‌که اکنون در چه شرایطی از همدلی و همزبانی قرار داریم حایز اهمیت است.»

 او در ادامه سخنانش گفت که فردگرایی در جامعه به اوج خود رسیده است: «متاسفانه در جامعه کنونی، مشارکت اجتماعی در حداقل است و فردگرایی به اوج خود رسیده است. لازم است فرهنگ مشارکت محور نهادینه شود. امروز عدم توانایی برقراری دیالوگ صحیح در خانواده‌ها به علت ورود تکنولوژی‌های جدید سرمایه‌های اجتماعی را کاهش داده است.»

 رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان این‌که به هر میزان سرمایه‌های اجتماعی را تقویت کنیم می‌توانیم درکاهش آسیب‌ها و جرایم اجتماعی موفق‌تر عمل کنیم، گفت: «آسیب‌ها و فسادهایی چون پارتی‌بازی، عدم شایسته‌سالاری، اختلاس‌های بانکی میلیاردی و... همانند پتکی بر سر ماست که نشان می‌دهد باید در همه ابعاد مربوط به حوزه اجتماعی بازنگری داشته باشیم.»

محسنی بندپی ادامه داد: «سیاست‌های رفاهی دولت یازدهم معطوف به دو هدف برقراری عدالت اجتماعی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی است. استراتژی‌هایی برای نیل به این دو هدف اتخاذ شده که پوشش بیمه همگانی سلامت یکی از آنهاست. یکی دیگر از این استراتژی‌ها، برقراری بیمه اجتماعی همگانی است.»

 او با اشاره به این‌که بیمه اجتماعی این اطمینان را به افراد می‌دهد که در ناملایمات زندگی دچار مشکلات عدیده نخواهند شد، از تصویب آیین‌نامه بیمه اجتماعی همگانی در جلسه اخیر شورایعالی رفاه خبرداد.

 رئیس سازمان بهزیستی در ادامه از اعطای ٤٣هزار ‌میلیارد یارانه به مردم خبر داد: «بخشی از یارانه‌ها به علت نبود اطلاعات دقیق و منسجم به افرادی که توانایی مالی داشتند، پرداخت شده است. اکنون به دنبال اطلاعات آماری منسجم برای سامان‌یابی در این زمینه هستیم.» بندپی بر ضرورت مشارکت دادن ngoها و انجمن‌های بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها هم تاکید کرد: «سازمان بهزیستی در راستای کاهش بروز و شیوع بیماری و آسیب‌های اجتماعی، توانمندی جامعه هدف و تقویت سلامت اجتماعی و پرورش رفتارهای سالم مدنی دست نیاز به سوی انجمن مددکاری اجتماعی که از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است دراز می‌کند.

Image result for ‫خط فقر‬‎

 باورمان این است که مددکاران اجتماعی، مهندسین اجتماعی هستند.» بندپی در حاشیه این همایش در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر تعلق یارانه به افراد توانمند مالی گفت: «من خودم عضو هیأت‌ علمی دانشگاهم و با حقوق شش هفت میلیونی نیازی به دریافت یارانه ندارم، معتقدم یارانه متعلق به افراد نیازمند است.»

 رئیس سازمان بهزیستی بعد از آن آمارهایی را درباره افراد زیر خط فقر در ایران اعلام کرده که اعلام شاخص خط فقر در سال‌های گذشته مورد بحث و نظرهای زیادی بوده؛ در این سال‌ها عده‌ای از کارشناسان اقتصادی به‌طور غیررسمی این شاخص را اعلام کرده و تعدادی از مسئولان هم از اعلام آن طفره رفته‌اند.

 همین آبان ‌سال گذشته بود که عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران گفت خط فقر جزو آمارهای رسمی نیست که بخواهیم آن را اعلام کنیم: «مرکز اجازه مناظره درباره خط فقر را ندارد، زیرا اصل بی‌طرفی آمار از بین می‌رود. قانون منعی برای محاسبه نرخ تورم در بانک مرکزی ندارد، اما در گزارش‌های رسمی بدون تردید، اعداد اعلامی مرکز آمار باید مورد استناد قرار گیرد.» به گفته او قبلا متولی اعلام نرخ خط فقر، وزارت رفاه بود و اکنون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و مرکز ‌آمار ایران هیچ‌وقت نرخ خط فقر را اعلام نکرده و نمی‌کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: