کد خبر: ۶۰۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 05
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفتگو با شفا آنلاین:
شفا آنلاین- رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: به خدمات رادیولوژی مانند سایر خدمات پزشکی در کتاب سی پی تی باید توجه شود و از طرفی دیگر به دلیل توأم شدن تعرفه هایشان با شیب رشد نامتوازن طی سال های قبل، این تعرفه ها نیازمند بازنگری مجدد است.

دکتر علیرضا زالی در حاشیه سی و یکمین کنگره رادیولوژی ایران در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین تأکید کرد: همکاران رادیولوژیست، مانند سایر گروه های پزشکی، در سال های گذشته مشکلات متعددی از جمله درزمینه تعرفه ها داشته اند.

وی ادامه داد: البته شاید برای همکاران رادیولوژیست این مشکلات، تفاوتی ملموس بوده چراکه آنها موسسه های اقتصادی را اداره می کنند و همه بحث های رادیولوژی درباره دستمزد،پرسنلی، تأمین تجهیزات و بحث نوع آوری تجهیزات پزشکی وجود دارد.

وی اظهار کرد: در واقع هر دو بحث تکانه های عرضی در تأمین تجهیزات رادیولوژی و هدفمندی یارانه ها آسیب های فراوانی را به همکاران رادیولوژی زده است.و بر خلاف سال های گذشته اتفاقی که دراین زمینه افتاده اینستکه نسل های جدید دستگاه های رادیولوژی خیلی سریع تغییر می کنند.و یک موسسه رادیولوژی درگذشته طی 10 تا 15 سال یک فرآیند تکنولوژی را تغییرمی داد. اما امروزه امکان دارد این امر به یک تا دو سال تبدیل شده باشد.


زالی افزود: طی سالهای اخیر اگر موسسات رادیولوژی بخواهند خدمات ارائه دهند باید جامع باشند و علاوه بر خدمات متعارف رادیولوژی دستگاه های مختلفی داشته باشند.این درحالی استکه فراهم کردن تجهیزات خیلی گران است و بار جدی را تحمیل می کند. 


رئیس سازمان نظام پزشکی کشور خاطرنشان کرد: بحث پیچیده دیگر در رادیولوژی این است که همکاران رادیولوژی همیشه تعرفه اشان جدا از تعرفه موسسه تلقی نمی شد. برای نمونه از بابت عکس قفسه صدری پولی دریافت و توسط بیمه ها پرداخت می شد که به صورت تمام به هزینه عکس موکول می شد .و این که یک رادیولوژیست آن را گزارش علمی می کرد جایی دیده نمی شد. یعنی ما در نظام تعرفه گذاری سلامت این غفلت را داشتیم که هیچ وقت به خدمت واقعی یک متخصص رادیولوژی توجه نکردیم.

وی اذعان کرد: البته سال گذشته گامی به سمت جلو در بخش دولتی برداشته شد که امیدواریم با تصویب این بسته تعرفه ای، با تامین آن گام در بخش خصوصی هم برداشته شود که قدر مسلم مقداری از مشکلات را کم خواهد کرد و کار بسیار ارزنده ای است.
راهکارهای حل مشکلات رادیولوژیست ها


وی در خصوص راهکارهای حل مشکلات رادیولوژیست ها نیز اظهار کرد: به خدمات رادیولوژی مانند سایر خدمات پزشکی باید در کتاب سی پی تی توجه شود؛ مسئله دوم این که تعرفه های رادیولوژی در سال های قبل با شیب رشد نا متوازنی توأم بوده که در بازنگری تعرفه ها باید به آن نیز توجه بیشتری شود. 

وی همچنین افزود:موسسات رادیولوژی برای بقا نیازمند هستند که سازمان های بیمه گر پایه به موقع و متناسب با تغییرات هزینه تعرفه،هزینه هایشان را پوشش دهند. حال آن که در بسیاری از اوقات بیماران پس از مراجعه، پرداختشان فراتر از پوشش بیمه ای پایه است که بار این به مردم منتقل می شود و موسسات رادیولوژی هم دچار اشکال می شوند. بنابراین بیمه های پایه هم باید سهم بیشتری را پوشش دهند و از طرفی دیگر هم سریع تر مطالبات را پرداخت کنند تا مشکلی برای این موسسات ایجاد نشود.


زالی یادآور شد: البته بحران پرداخت مطالبات رادیولوژی قبل از سال 93  به شدت جدی بود. اما خوشبختانه با همکاری بیمه ها از شهریور سال گذشته به این طرف پرداخت مطالبات شکل منطقی تری پیدا کرده که البته باز هم با دیرکرد پرداخت می شود .که البته اگر به این امر هم توجه شود مشکل رادیولوزیت ها حل خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگر سوال شفا آنلاین مبنی بر این که "نظرتان درباره اعتراض رادیولوژیست ها مبنی براینکه متخصصین زنان نباید در مطبشان سونوگرافی انجام دهند چیست" گفت: بهتر است وارد این بحث نشویم.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: