کد خبر: ۶۰۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015April 30
شفا آنلاين:تغذیه>سلامت غذایی-فست‌فودها اثري شوم روي سلامتی به جا مي‌گذارند. سه دليل عمده يعني سريع، خوشمزه و نسبتا ارزان بودن فست‌فود، مردم را هر چه بيشتر به سمت مصرف اين مواد غذايي سوق مي‌دهند. غذاهايي كه به‌ويژه در ميان بچه‌ها طرفداران زيادي دارند و متاسفانه شرايط زندگي مدرن ميل به مصرف آنها را زياد كرده است.
خطرناك‌تر اينكه هر روز به تعداد رستوران‌هاي فست‌فودي افزوده مي‌شود و هر كجا كه پا بگذاريد با اين رستوران‌ها مواجه مي‌شويد. حتماً مي‌دانيد كه اين مواد غذايي اثرات منفي روي سلامت جسمي دارند و باعث بروز كمبود مواد مغذي بدن و افزايش وزن مي‌شوند.؛ اما مشكل به همين‌جا ختم نمي‌شود. فست‌فودها اثري شوم روي مغز و سلامت رواني به جا مي‌گذارند. با ما باشيد تا بگوييم مصرف غذاهاي سريع چه غوغايي در مغزتان به پا مي‌كنند.
 
 بيش‌فعالي و اضطراب

به گزارش شفا آنلاين، محققان روي 800 كودك بيش‌فعال بررسي‌هايي انجام داده و متوجه شدند با حذف مواد نگه‌دارنده و رنگ‌هاي خوراكي از تغذيه اين كودكان، زودرنجي، تحريك‌پذيري، رفتارهاي تهاجمي و اختلالات خواب حدود 150 كودك كاهش پيدا كرده است.

هميشه اين اعتقاد وجود داشته كه مصرف قند باعث بروز اضطراب و بيش‌فعالي مي‌شود. با اين حال نتايج پژوهشي كه در journal Clinical Pediatrics به چاپ رسيده است نشان مي‌دهد كودكاني كه با مواد غذايي سرشار از مواد نگه‌دارنده مانند بنزوات سديم و رنگ‌هاي خوراكي تغذيه مي‌شوند بيشتر در معرض بيش‌فعالي قرار مي‌گيرند.
محققان روي 800 كودك بيش‌فعال بررسي‌هايي انجام داده و متوجه شدند با حذف مواد نگه‌دارنده و رنگ‌هاي خوراكي از تغذيه اين كودكان، زودرنجي، تحريك‌پذيري، رفتارهاي تهاجمي و اختلالات خواب حدود 150 كودك كاهش پيدا كرده است. نتايج پژوهش‌هاي تكميلي كه در روزنامه Psychology Today به چاپ رسيده است نيز نشان مي‌دهد داشتن تغذيه‌اي فقير از اسيدهاي چرب امگا 3 و مصرف زياد كربوهيدرات‌هاي تصفيه شده (موجود در فست‌فودها) باعث افزايش ميزان اضطراب كودكان مي‌شود.  به عقيده اين محققان نوسانات قند خون باعث افت چشمگير انرژي، افزايش خستگي، بدخلقي و اضطراب مي‌شود.


 افسردگي و اعتياد
محققان دانشگاه مونترال به اين نتيجه رسيده‌اند كه داشتن تغذيه‌اي‌ سرشار از قند و چربي‌ها خطر ابتلا به افسردگي را بالا مي‌برد. اين محققان موش‌هاي آزمايشگاهي را به مدت 6 هفته با مواد غذايي سرشار از چربي و قند تغذيه كرده و مشاهده كردند اين موش‌ها علائم افسردگي و اضطراب بيشتري از خود نشان مي‌دهند. محققان اين موش‌ها را با موش‌هايي كه تغذيه‌ كم‌چرب و متعادل داشتند مقايسه كردند. آنها به اين نتيجه رسيدند كه مصرف مواد غذايي حاوي چربي و قند زياد باعث برهم زدن واكنش‌هاي شيميايي مغز به‌ويژه ميزان كورتيزول (هورمون استرس) و پروتئين CREB شده و امكان ايجاد سوءتغذيه و اعتياد غذايي را بالا مي‌برد.


 نابودي موفقيت تحصيلي
بدون شك فست‌فودها حاوي ميزان زيادي چربي هستند و بايد بدانيد كه اين چربي‌ها از نوع چربي‌هاي ترانس و اشباع شده‌اند و در آنها خبري از اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 6 كه براي قلب مفيدند نيست. نتايج يك پژوهش استراليايي كه در دانشگاه كاليفرنياي لس‌آنجلس انجام شده است نشان مي‌دهد مصرف فست‌فود در موفقيت‌هاي تحصيلي كودكان تاثير منفي مي‌گذارد. نتايج اين پژوهش نشان مي‌دهد كودكاني كه دچار كمبود اسيدهاي چرب امگا 3 هستند در مدرسه بيشتر دچار مشكل مي‌شوند و در درس‌هايي مانند املا و قرائت ضعيف هستند و رفتارهاي نامناسبي از خود بروز مي‌دهند. محققان پيشرفت تحصيلي گروهي 396 نفره از دانش‌آموزان بين 6 تا 12 سال را مورد بررسي قرار دادند. نيمي از اين شركت‌كننده‌ها نوشيدني سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 و گروهي ديگر پلاسبو (دارونما) دريافت كردند. بعد از يك دوره 6 ماهه، محققان مشاهده كردند كودكاني كه نوشيدني مغذي مصرف كرده بودند نتايج بهتري در تست‌هاي حافظه به دست آوردند. در نتيجه اگر نمي‌خواهيد شاهد افت تحصيلي و عدم موفقيت فرزندانتان باشيد فست‌فودخوري را كنار بگذاريد و فرزندان‌تان را به داشتن تغذيه‌اي سرشار از ميوه و سبزيجات و غذاهاي سالم عادت دهيد. محققان دانشگاه مونترال به اين نتيجه رسيده‌اند كه داشتن تغذيه‌اي‌ سرشار از قند و چربي‌ها خطر ابتلا به افسردگي را بالا مي‌برد


 تبليغ گرسنگي و پرخوري
تا حالا به اين فكر كرده‌ايد كه مك‌دونالد بزرگ‌ترين رستوران زنجيره‌اي، روي لوگوي خود از رنگ قرمز و طلايي استفاده كرده است؟ بدون شك مديران اين غول زنجيره‌اي قبل از چنين انتخابي تحقيقات وسيعي انجام داده‌اند و دريافته‌اند كه رنگ قرمز و زرد در كنار هم باعث ايجاد احساس گرسنگي و برانگيختن اشتها مي‌شود. به عقيده محققان همانطور كه ايوان پاولوف، عصب‌شناس، بيولوژيست و پزشك روسي و برنده جايزه نوبل موفق شد با به صدا در آوردن زنگ، بزاق سگ‌ها را به راه بيندازد، مك‌دونالد نيز با طراحي لوگوي مناسب كاري كرده است با نگاه كردن به آن ترشح دوپامين زياد شده و اشتهاي افراد باز شود. در واقع زماني كه لوگوي اين رستوران‌ها جلوي ديد افراد ظاهر مي‌شود، به خاطر رنگ و كمان طلايي آن، دوپامين مغز در انتظار دريافت جايزه و لذت فعال مي‌شود. در نتيجه افراد گرايش ناخودآگاهي به مصرف هرچه بيشتر اين مواد غذايي پيدا مي‌كنند.



آرمان




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: