کد خبر: ۵۸۴۰۳
تاریخ انتشار: ۰۳:۱۵ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - 2015April 15
شفاآنلاین_دبیر علمی ششمین کنگره بین‌المللی سرطان زنان با اشاره به افزایش آمار رفتار‌های پرخطر و کاهش سن این نوع رفتار‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با سنامی سرطان در بین زنان مواجه می‌شویم در حالی که این موضوع با انجام تست و تزریق واکسن قابل پیشگیری است.

به گزارش شفاآنلاین،زهره شاهوردی در نشست خبری برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی سرطان زنان در تشریح برنامه‌های ششمین کنگره بین‌المللی انجمن علمی سرطان‌های زنان که ۸ تا ۱۰ اردیبهشت در سالن همایش‌های دکتر غرضی بیمارستان میلاد برگزار می‌شود، گفت: در این همایش بیشترین هدف ما توجه به پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع سرطان‌ها در زنان است.


وی افزود: برخی تست‌ها که در گذشته وجود داشت هم‌اکنون دیگر انجام نمی‌شود و این انجمن سعی بر آن دارد تا وزارت بهداشت را برای انجام دوباره این تست‌ها اغنا کند، مثلا یکی از این روش‌ها انجام واکسن HPV است که دختران می‌توانند قبل از ازدواج آن را بین سنین ۱۱ تا ۲۵ سالگی و قبل از اولین تجربه آمیزش تزریق کنند.

شاهوردی درباره شیوع سرطان در بین زنان هشدار داد و گفت: به دلیل افزایش رفتارهای ناهنجار و پرخطر در جامعه، بین ده تا ۱۵ سال آینده با سنامی سرطان در بین زنان مواجه می‌شویم در حالی که این موضوع با انجام تست و تزریق واکسن قابل پیشگیری است.

وی افزود: امروزه مراجعات بسیاری با عارضه زیگیل تناسلی به ما مراجعه می‌کنند که نشان از شیوع روزافزون سرطان دهانه رحم در کشور است.

این متخصص زنان و زایمان در تشریح تهیه و قیمت این واکسن پیشگیرانه نیز گفت: خوشبختانه حدود ۴ سال است که با توصیه‌های انجمن این واکسن به کشور وارد می‌شود، اما توزیع آن تنها در داروخانه‌های معتبر دولتی مانند ۱۳ آبان و ۲۹ فروردین صورت می‌گیرد. هزینه ۳ بار تزریق این واکسن سه گانه نیز حدود ۷۰۰ هزار تومان است.

وی افزود: البته در کشورهای اروپایی، استرالیا و آمریکا به دلیل ناهنجاری‌هایی که در بین مردان آنان وجود دارد این واکسن به مردان ۹ تا ۲۶ ساله آن‌ها تزریق می‌شود.

شاهوردی گفت: طبق آمار جهانی ۲۱ درصد خانم‌ها در سن جوانی مبتلا به سرطان می‌شوند در حالی که در این سنین تمایلی به بچه‌دار شدن دارند.

وی افزود: در گذشته وقتی یک زن مبتلا به سرطان می‌شد در طی مرحله درمان رحم و تخمدان آن برداشته می‌شد و از نظر روحی نیز آسیب‌های زیادی می‌دید و فرزندآوری این زنان نیز دچار اختلال می‌شد ولی امروزه با روش‌های جدید قبل از شیمی‌درمانی تخمدان‌ها را برمی‌دارند تا زنان مبتلا به سرطان پس از درمان بتوانند به فرزندآوری خود ادامه دهند.

دبیر علمی ششمین کنگره بین‌المللی سرطان زنان در پایان به ۲۲ امتیاز این کنگره اشاره کرد و افزود: از محورهای مهم این کنگره حفظ باروری در خانم‌های جوان، پیشگیری از یائسگی زودرس، بررسی عوارض روش‌های درمانی، بررسی باروری پس از درمان‌های سرطان، ارتقای کیفیت زندگی بیماران، طب تسکینی و در ‌‌نهایت پرداختن به چالش‌های خاص امور پزشکی قانونی در این حوزه است.

وی در این جلسه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برخی مشکلات مردم به خصوص زنان در رابطه با تخلفات متخصصان زنان و زایمان از جمله مداخلات انجام کارهای سونوگرافی اظهار داشت: متأسفانه این مشکل وجود دارد، در حالی که ۱۵ سال پیش این‌طور نبود. بنده خود که متخصص زنان و زایمان هستم مراجعان خود را به مراکز سونوگرافی مطمئن ارجاع می‌دهم ولی متأسفانه رزیدنت‌های امروزی در حوزه زنان و زایمان مانند گذشته نیستند و حتی این رزیدنت‌ها انجام سونوگرافی صحیح را نیز نمی‌دانند.

وی ادامه داد: متأسفانه امروزه در بین همکاران متخصص زنان و زایمان باب شده است که دستگاه سونوگرافی تهیه کنند و بدون معاینه و فقط از نظر جنبه مالی سونوگرافی زنان را انجام دهند. در حالی که استاندارد انجام سونوگرافی در طول حاملگی ۳ بار است ولی ما مشاهده می‌کنیم زنان بسیاری گلایه دارند که از آنان هر ماه سونوگرافی می‌شود که در مجموع با هزینه ایاب و ذهاب بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال می‌شود و این در حالی است که چون رزیدنت مربوطه اطمینانی از نتایج سونوگرافی خود نیز ندارد نتیجه سونوگرافی را نیز به مراجعه‌کننده خود نمی‌دهند و در کشوی خود نگه می‌دارند.

این متخصص زنان و زایمان علت این نابسامانی را منوط بر نظارت بیشتر وزارت بهداشت و نظام پزشکی دانست و گفت: در کشورهایی مانند آمریکا حتماً برای انجام روش‌های سونوگرافی افراد باید واحدهای لازم را بگذرانند و این‌طور نباشد که فقط به خاطر جنبه مالی دستگاه سونوگرافی خریداری شود و این مشکلات را در بین زنان به وجود آورد.

شاهوردی در ادامه اظهار داشت: متأسفانه بنده با وجود آن‌که متخصص زنان و زایمان هستم و نباید درباره همکارانم منتقدانه صحبت کنم ولی باید به این مشکلات معترض باشیم که متأسفانه متخصصان زنان و زایمان داریم که خود را به ماما می‌فروشند و به آن‌ها پیشنهاد می‌دهند که با دریافت درصدی مراجعات را به سمت آنان بکشانند و این نشأت گرفته از آن است که امروز رزیدنت‌های جوان ما دیگر مانند رزیدنت‌های زنان و زایمان گذشته نیستند، به طوری که حتی شاگردهای رزیدنت خود بنده نیز وقتی وضع مالیشان خوب می‌شود دیگر حتی جواب سلام ما را هم نمی‌دهند.
 
ایلنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: