کد خبر: ۵۸۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - 2015April 14
شفاآنلاین-وزیر بهداشت گفت: حتماً پرداختی به پرستاران مبتنی بر عملکرد آنها خواهد بود البته این به معنی افزایش حقوق آنها نیست. تعرفه خدمات پرستاری در منزل در شورای عالی بیمه بررسی می شود اما برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری باید ببینیم عملی هست یا نه.
به گزارش شفا آنلاین،سید حسن هاشمی در حاشیه پنجمین دوره اهدای جایزه ملی کیفیت غذا، دارو و بهداشتی ایران در رابطه با ابلاغ تعرفه‌های درمانی و افزایش این نرخ از سوی برخی مراکز درمانی قبل از ابلاغ تعرفه‌های جدید، گفت: اگر مواردی از تخلف وجود دارد که مراکز درمانی و پزشکان رقم بیشتری را خارج از تعرفه دریافت می‌کنند شماره تلفن 1690 برای رسیدگی به این موارد وجود دارد.

وی ادامه داد: در غیر این صورت طبیعی است که تمام مراکز درمانی صبر کنند تا هیات وزیران تعرفه‌های جدید را اعلام کنند و تا اعلام نظر نهایی همان تعرفه سال 93، باید دریافت شود.

هاشمی در رابطه با اینکه پرداختی به پرستاران مبتنی بر عملکرد آنها نیست و قانون تعرفه‌گذاری آنها هنوز اجرایی نشده، گفت: حتماً پرداختی پرستاران مبتنی بر عملکرد به آنها داده می‌شود البته به معنی افزایش حقوق آنها نیست دستمزدی که جراح یا پزشک در حوزه تشخیصی می‌گیرد بخشی از آن بین کارکنان بیمارستان از جمله پرستاران باز توزیع می‌شود.

وزیر بهداشت افزود: مطمئن هستم که شرایط با گذشته متفاوت خواهد بود و پس از 20 سال برای اولین بار به دانشگاه‌ها دستور دادیم حقوق و مزایای پرستاران تا پایان سال 93 به آنها پرداخت شود در حد انتظار نبوده اما قدم‌های خوبی برای این جامعه برداشته شده است.

باید ببینیم تعرفه گذاری خدمات پرستاری عملی هست یا نه

وی ادامه داد: در بحث تعرفه آنها نیز در بخش خصوصی و پرستاری در منزل به زودی در شورای عالی بیمه و هیات دولت تصمیمات خوبی در راه است و امیدواریم به زودی به تصویب برسد در بخش دولتی باید منابع تعرفه پرستاری تامین شود تا ببنیم اجرای این قانون عملی است یا خیر یا ببینیم احتیاج به اعتباراتی دارد که ممکن است در توان دولت و مجلس نباشد.

هاشمی همچنین در رابطه با وضعیت یارانه شیر مدارس گفت: شیر یا به درستی توزیع نمی‌شود یا منابعش تامین نمی‌شود ما به این وضعیت اعتراض داریم چرا که مصرف شیر در سنین کودکی و برای سلامت آینده مردم ضروری است.

غنی سازی شیر با ویتامین D

وی تصریح کرد: باید شیر در اختیار کودکان قرار گیرد حتی معتقدیم قیمت شیر باید توسط مجلس و دولت حمایت شود تا مردم بتوانند بیشتر آن را مصرف کنند این هزینه‌هایی که اکنون می‌دهیم و اکثر مردم با کمبود ویتامین D مواجه‌اند باید به شیر افزوده شود تا در آینده از پوکی استخوان و معلولیت‌ها پیشگیری کنیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: باید حمایت جدی از شیر صورت گیرد حتی در قانون بودجه بیاید البته این موضوع در دولت مطرح شد و گزارشی به رئیس جمهور داده شد که مشکلی در توزیع شیر وجود ندارد اما ما بررسی کردیم و دیدیم مشکلاتی در توزیع شیر و در نوع انتخاب آن وجود دارد.این گزارش به زودی تقدیم رئیس جمهور خواهد شد.

وی گفت: موافق این نیستیم که به غذا و وسایل بهداشتی و آرایشی یارانه بدهیم بلکه باید تبلیغ کنیم که مواد غذایی مناسب توزیع شود و آن چیزی که مضر است اصلاً نباید تولید شود بنابر این باید ساز و کاری ایجاد شود و اهدای جوایز ساز و کار دقیقی پیدا کند تا به مردم بتوانیم اعلام کنیم چه مواد غذایی بهترین است.

تجهیزات پزشکی و لوازم بهداشتی ‌آرایشی رتبه بندی‌می‌شوند

هاشمی ادامه داد: باید تجهیزات پزشکی، لوازم بهداشتی و آرایشی و دارو رتبه‌بندی شوند و متناسب با آن هزینه پرداخت شود و این حوزه را کاملاً به بخش خصوصی واگذار کنیم تا ارتقاء یابد.

وی همچنین در رابطه با مواد غذایی مضر که دارای علامت استاندارد هستند گفت: برخی اقلام مانند پفک، چیپس و برخی شکلات‌ها چون تبلیغ می‌شوند نیازی را در جامعه ایجاد می‌کنند و نمی‌توانیم بگوییم نباشند بلکه باید مصرف آنها را کنترل کنیم و بعد روی کالاهای آسیب‌رسان نظارت داشته باشیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: سیگار یکی از این اقلام است که همراهی در آن کم است و باید مالیات بر عرضه در خرده‌فروشی سیگار انجام شود. بنابر این باید برای اینگونه اقلام مالیات وضع شده و هزینه خرید آنها افزایش یابد.

نظارت بر مواد غذایی کم است

هاشمی در مورد نظارت بر استانداردها گفت: کنترل وجود دارد اما متأسفانه برای نظارت یا هزینه نمی‌شود یا کم است. ما به شدت به آن محتاجیم نه فقط در عرصه غذا بلکه برای مدیریت و کارهای فرهنگی به نظارت نیاز داریم.نظارت انجام می‌شود اما گاهی تخلف از دید ناظران ما مخفی می‌ماند چون تعدادشان کافی نیست البته نباید دولت را بزرگ کنیم بلکه باید از مشارکت اتحادیه‌ها  و انجمن‌ها کمک بگیریم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: