شهریاری خطاب به وزیر بهداشت گفت: شما طرح بسیار بزرگی را شروع کردید و کمسیون بهداشت مجلس نیز تلاش کرده است تا به اجرای موفقیت آمیز این طرح کمک کند و از مجموعه وزارت بهداشت حمایت میکند. اما همان طور که میدانید هر طرحی هم نقاط مثبت و هم نقاط منفی دارد که همکاران ما در پی کم کردن نقاط منفی و رسیدن به تحول واقعی در نظام سلامت هستند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت بهداشت با اجرای طرح تحول سلامت کار بزرگی را شروع کرده است، افزود: سلامت مردم دغدغه دولت و کمیسیون بهداشت مجلس است و خوشبختانه دولت یازدهم دید سلامت محور دارد.
شهریاری تصریح کرد: دغدغه کمیسیون بهداشت، حوزه بهداشت است، حوزه درمان هزینههای زیادی در پی خواهد داشت و با کمبود منابع روبرو هستیم و به همین خاطر باید از منابع حاصل از یارانهها، حداکثر خدمات رسانی به مردم را انجام دهیم.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب بیمار جز رنج بیماری نباید دغدغهای داشته باشد و الحمدالله بیماران وقتی به بیمارستانهای دولتی مراجعه میکنند مشکلی ندارند اما اولویت اول ما باید این باشد که نگذاریم مردم بیمار شوند چون هزینههای زیادی را میطلبد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم هزینهها را کاهش دهیم باید به سمت تکمیل و توسعه شبکه برویم و بیماران از طریق سیستم ارجاع، مراجعه کنند و سطح بندی را به طور کامل عملیاتی و اجرا کنیم.
شهریاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه باید یک تجدیدنظر در حوزه تعرفه گذاری صورت پذیرد، اظهار داشت: درحال حاضر فضای نامناسبی وجود دارد به گونه ای که علیرغم تعرفه گذاری و افزایش آن، هنوز هم برخی گروههای پزشکی به ما مراجعه و اعلام نارضایتی میکنند البته تعرفه فعلی برای برخی گروههای پزشکی قابل قبول و برای برخی دیگر با نارضایتی روبرو بوده است.
وی تأکید کرد: هدف اصلی در تعرفه گذاری این است که در گروههای پایه مانند داخلی، اطفال و گروههایی که به اصطلاح "چاقو به دست" نیستند و درآمدهای آنها اختلاف زیادی با برخی گروههای جراحی دارد شاهد ارتقاء تعرفه باشیم ضمن اینکه برخلاف باور رایج مردم که جامعه پزشکی تعرفههای 50 میلیون تومانی و بیشتر دارند، در برخی بیمارستانها درآمد اساتید و فوق تخصصان کمتر از 5 میلیون تومان است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب که پرستاران یکی از ارکان تیم پزشکی هستند، افزود: اگر خدمات پرستاری مطلوب برای بیمار انجام نشود قطعاً نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت انتظار ما از وزیر بهداشت این است که با توجه به چندین بار حضور این قشر زحمت کش در برابر مجلس شورای اسلامی راه حلی را پیدا کنیم تا دریافتیهای جامعه پرستاری معقول باشد تا شاهد دلگرم شدن آنان، ارائه خدمات بهتر و همچنین کاهش فضاسازی بر علیه جامعه پزشکی باشیم.
شهریاری که در نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با مدیران ارشد حوزه سلامت در ساختمان ستادی وزارت بهداشت، سخن می گفت افزود: در قانون اصلاح سهمیه 30 درصدی مناطق محروم، پذیرش تمام گروههای پزشکی برای این مناطق باید صورت پذیرد و علاوه بر پزشکان متخصص، فوق تخصصها و پرستاران و دیگر گروهها با یک توزیع مناسب موجب کاهش مشکلات نیروی انسانی در مناطق محروم شوند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس بیان داشت: وضعیت نیروی انسانی در استان تهران هم مطلوب نیست و فقط تفاوت استان تهران با دیگر استانهای محروم در این است که بیماران از شهرستانهای مختلف مانند ورامین و اسلام شهر، ظرف یک ساعت به شهر تهران دسترسی دارند اما در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان، ایلام، بوشهر، لرستان و چهارمحال و بختیاری که با محدودیت نیروی انسانی روبرو هستیم برخی بیماران باید مسافتهای چندصد کیلومتری را طی کنند.
شهریاری در پایان خاطرنشان کرد: هر قدر به مردم خدمات دهیم نتوانستیم وظیفه خود را نسبت به مردم انجام دهیم چرا که آنها همه چیز خود را برای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی دادند اما ما به نحوی که شایسته این عزیزان باشد نتوانستیم انجام وظیفه کنیم و امیدوارم در سال همدلی و هم بتوانیم خدمات شایسته ای به مردم عزیز ارائه دهیم.