کد خبر: ۵۵۰۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 15
شفاآنلاین-یک متخصص آنکولوژیست کودکان بروز کم خونی در کودکان زیر یک سال را بسیار شایع دانست و اظهار کرد: کم خونی حدود 50 درصد کودکان زیر یک سال را درگیر می‌کند که به طور معمول مادران با دادن قطره‌های آهن از چهارماهگی کم خونی کودکانشان را از بین می برند.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر حسین اصفهانی گفت: گاهی اوقات برخی کودکان دچار زردی می شوند بنابراین احتمال بروز کم خونی در این کودکان بسیار بیشتر است و توصیه می‌شود مادران از سن چهار ماهگی به بعد قطره آهن را برای کودکانشان شروع کنند و آن را تا سن یک سالگی ادامه دهند و حتی گاهی اگر لازم شد دادن قطره آهن را تا دو سالگی ادامه دهند.

وی افزود: کم خونی فیزیولوژیکی در بیش از 50 درصد کودکان بروز می کند و بعد از آن دوره تنها 15 درصد کودکان دچار کم خونی می شوند که احتمال ابتلا به کم خونی در کودکان دختر و پسر یکسان است.

کودکانی که شیر خشک مصرف می کنند کمتر در معرض کم خونی قرار دارند

اصفهانی تصریح کرد: کودکانی که مجبور به استفاده از شیر خشک هستند کمتر دچار کم خونی می شوند چرا که شیرهای خشک دارای مواد غنی از آهن بوده بنابراین احتمال بروز کم خونی در آنها بسیار کمتر است.

این پزشک متخصص تاکید کرد: کودکانی که از شیر گاو استفاده می کنند بیشتر در معرض کم خونی قرار دارند و بهتر است از چهار ماهگی خوردن قطره‌های آهن را شروع کنند و زمانی که کودک توانایی مصرف غذاهای گوشتی را پیدا می کند احتمال بروز کم خونی در او کاهش می یابد.

دکتر اصفهانی تصریح کرد: علامت کم خونی در کودکان شامل بی حوصلگی، بی حالی و افزایش گریه‌های کودک است اما در برخی موارد متاسفانه علامت ندارد.

دختران نوجوان از قدرت دفع آهن و پسران نوجوان از قدرت جذب آهن بالایی برخوردارند

وی خاطرنشان کرد: در نوجوانی قدرت جذب آهن بدن در پسران افزایش می یابد بنابراین احتمال بروز کم خونی در آنها بسیار کاهش می یابد اما در دوره نوجوانی قدرت دفع آهن در دختران بالا می رود بنابراین دختران نوجوان بیشتر در معرض کم خونی قرار می گیرند.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: