به گزارش شفا آنلاین،مجتبی ملکی در اولین همایش اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها در کرمانشاه، گفت: متاسفانه پس از سی و چند سال و تقدیم این همه شهید در راه مبارزه با مواد مخدر این اولین همایشی است که در راستای اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر برگزار میشود.
ملکی گفت: بیشتر و پیشتر باید اینگونه اقدامات صورت میگرفت. فرهنگسازی و بحث مشارکت عمومی برای مبارزه با این معضل اجتماعی در جامعه باید در دستور کار قرار میگرفت.
دادستان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون زحمات بسیاری در راه مبارزه با مواد مخدر در کشور صورت گرفته، شاهد این حرف را تقدیم شهدای بسیار در این راه عنوان کرد و گفت: با وجود ادعای کشورهای مدعی حقوق بشر که بعضا مطرح میکنند در زمینه مواد مخدر مبارزه میکنند، هنوز شاید 90 درصد بار مبارزات در خصوص مواد مخدر در جهان بر عهده جمهوری اسلامی ایران است.
ملکی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در جهان که مواد مخدر را پس از فقر، نابودی محیط زیست و بحث تهدیدات هستهای، چهارمین معضل دنیا میدانند، گفت: این در حالیست که در کشور ما بر اساس نظرسنجیهای صورتگرفته از مردم توسط برخی نهادها، مواد مخدر به عنوان اولین پدیده شوم و مهمترین مشکل جامعه مطرح شده و این امر میطلبد تا همه با هم در امر مبارزه با این معضل شریک شویم.
دادستان کرمانشاه به سودهی کلان مواد مخدر اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار و ارقام سود خالص مواد مخدر سالانه 500 تا 600 میلیارد دلار در سطح جهان است و گردش مالی سالانه آن نیز در سطح جهان 4500 میلیارد دلار برآورد شده است.
او گفت: متاسفانه بعد از نفت، اسلحه و تروریسم، مواد مخدر به عنوان یک صنعت غیرقانونی قاچاق گریبانگیر تمام دنیا شده است.
ملکی به حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف امریکا از حمله به این کشور که عملکرد چند ساله آمریکا در افغانستان نیز موید آن است رشد چند برابری کشت مواد مخدر در این کشور است.
او با اشاره به رشد 36 درصدی سطح زیر کشت مواد مخدر در افغانستان در سال 2013 در مقایسه با سال 2012 گفت: در حال حاضر سطح زیر کشت مواد مخدر در کشور افغانستان 209 هزار هکتار است که میزان تریاک تولید شده از آن از مرز شش هزار تن در سال گذشته است.
او گفت: این حجم تولید در سال 2013 نسبت به سال 2001 که مقارن با ورود ائتلاف غربی به افغانستان است 1130 درصد رشد داشته است.
ملکی با اشاره به تولید 90 درصد مواد مخدر جهان در افغانستان گفت: با وجود 1200 کیلومتر مرز مشترک با این کشور و از طرف دیگر وضعیت موجود خاورمیانه، قطعا کنترل این مرز و وضعیت، نیازمند نیرو و هزینه بسیار برای کسب موفقیت است.
دادستان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه مواد صنعتی جدید به مراتب از مواد مخدر سنتی گذشته خطرناکتر بوده و اثر سوء بیشتری بر روی افراد دارد، گفت: در حال حاضر اکثر شرارتها و برخی قتلهای فجیع به دنبال تاثیرات این مواد صنعتی جدید است که متاسفانه بعضا این مواد در ماهواره تبلیغ میشوند.
او در همین راستا به جوانان توصیه کرد فریب این تبلیغات ماهوارهای که این مواد را موثر در لاغری و افزایش هوش میدانند نخورده و بدانند این مواد بر خلاف تبلیغات صورتگرفته برای آنها سلامت روان و جسم افراد را از بین میبرد.
او با بیان اینکه از مواد مخدر و روانگردان به عنوان "زلزله خاموش" یاد میشود، گفت: این مواد مخربترین چیزی است که میتواند جامعه در حال رشد و توسعه را نابود کند.
ملکی به کاهش بسیار سن اعتیاد در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار موجود در حال حاضر 58 درصد معتادان کشور در سنین بین 25 تا 34 سال بوده و 14 درصد آنها نیز سنین بین 15 تا 19 سال دارند که این فاجعه است و باید مسئولان و خانوادهها بیش از پیش در این زمینه مراقب باشند.
دادستان کرمانشاه با بیان اینکه تحصیل کردهها هم از این معضل در امان نیستند، گفت: در حال حاضر 37 درصد جمعیت معتاد کشور را افراد با تحصیلات کاردانی تا دکتری تشکیل میدهند.
او گفت: همچنین بر اساس آمار موجود 63 درصد معتادان متاهل و 53 درصد آنها شاغل هستند.
ملکی با اشاره به آثار سوء مواد مخدر در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور گفت: این مواد علاوه بر اختلال در اقتصاد کشور، از لحاظ اجتماعی آثار مخربی را در برداشته، بهطوری که در حال حاضر قسمت اعظم شرارتها، سرقت و اعمال منافیعفت مربوط به مواد مخدر است.
او گفت: از نظر روانی نیز این مواد بر خلاف تبلیغات صورت گرفته برای آنها که موجب افزایش اعتماد به نفس، مثبتاندیشی و ایجاد اوقات فراغت شاد میشود، استرس، اضظراب و وضعیتهای روانی خاص و بیهودهای که نباید وجود داشته باشد را برای فرد به ارمغان میآورد.
دادستان کرمانشاه با بیان اینکه دستگاه قضا با توجه به آثار سوء این مواد همواره به وظایف قانونی خود در قبال موضوع مواد مخدر عمل کرده و میکند گفت: دستگاه قضا همواره در مواردی که افراد بهصورت باندی و سازمان یافته در زمینه مواد مخدر فعالیت میکنند برخورد قاطعی داشته و احکام اعدام را صادر و اجرا کرده است.
ملکی گفت: در بحث خردهفروشان مواد مخدر نیز برخورد جدی از سوی دستگاه قضا صورت میگیرد.
دادستان کرمانشاه در پایان موفقیت در بحث مبارزه با مواد مخدر را منوط به مشارکت و همکاری همهمردم و خصوصا قشر دانشگاهی و جوان جامعه دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری همه افراد جامعه اعم از مردم و مسئولین بحث مواد مخدر در جامعه به حداقل ممکن برسد.
ایسنا