مومنی با اشاره به اجرای طرح نوروزی پلیس راهور از 25 اسفندماه امسال، اظهار کرد: در این طرح از پتانسیل و ظرفیت موجود در 50 هزار تن از ماموران پلیس راهور استفاده کردهایم تا بتوان با حضور ماموران و البته همراهی رانندگان و شهروندان، منجر به کاهش ترافیک و مدیریت حمل و نقل در این ایام شویم.
وی اشاره به ضرورت حمایت از تولید داخل اظهار کرد: در همین راستا ما دیگر خودروی خارجی در پلیس راهنمایی و رانندگی وارد نخواهیم کرد و صرفا از خودروهای داخلی استفاده میکنیم.
مومنی با اشاره به حوادث رانندگی نوروز سال گذشته اظهار کرد: در نوروز امسال 41 درصد از تصادفات به دلیل برخورد با خودرو یکدیگر و واژگونی بوده است این در حالی است که علت بیشتر واژگونی خودروها به دلیل خوابآلودگی راننده و عدم ایمنی خودرو است.
رییس پلیس بزرگ راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در ادامه با تاکید بر اهتمام پلیس برای توجه بیشتر به معاینه فنی اظهار کرد: علاوه بر اینکه میبایست معاینه فنی جدی گرفته شود، باید اقدامات فرهنگسازانه نیز بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد. به عنوان مثال تنها در مورد رانندگی در شرایط خوابآلودگی میتوان با انجام اقدامات فرهنگی از وقوع بسیاری از تصادفات جلوگیری کرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که از وی درباره خودروهای پرحادثه کشور پرسیده بود، گفت: براساس بررسیهای انجام شده پراید، پیکان و وانتنیسان پرحادثهترین خودروهای کشور هستند.
مومنی در واکنش به این ادعا که برخی از ماموران پلیس راهور ممکن است رشوه بگیرند، گفت: شاید در سالهای دور این پدیده رخ میداد اما در حال حاضر آمارهای مربوط به آن کاهش یافته است اما مدعی نمیشویم که دیگر چنین موضوعی وجود ندارد.
رییس پلیس بزرگ راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به تفاهمنامهای که پلیس راهنمایی و رانندگی و سازمان راهداری منعقد شد، گفت: این تفاهمنامه درخصوص هوشمندسازی جادههای کشور بود و براساس آن مقرر شده که 30 هزار کیلومتر از جادههای کشور به سیستمهای هوشمند کنترل ترافیک مجهز شود که تاکنون 5000 کیلومتر از آن مجهز شده است. امیدواریم مابقی آن نیز انجام شود چراکه در این صورت امکان پایش بهتر در جادههای کشور برایمان ایجاد خواهد شد و نتیجه آن نیز کاهش تصادفات و تخلفات رانندگی است.
به گفته مومنی، 20 تا 25 درصد تخلفات رانندگی توسط دوربین های هوشمند ثبت می شود.
رییس پلیس بزرگ راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی درباره اینکه میزان خطای دوربینهای هوشمند چقدر است، اظهار کرد: ما نمیگوییم این دوربینها هیچ خطایی ندارند اما خطای آنها در حد صفر است.
مومنی با اشاره به امدادرسانی در جادهها و این موضوع که میبایست سازمانی
واحد متولی آن شود، گفت: آتشنشانی همواره همکاریهای لازم را با
ما داشته است اما با توجه به اینکه آتشنشانیها در حوزه شهری و زیر نظر
شهرداریها فعالیت میکنند، زمان طولانی برای رسیدن آنها به محل حادثه وجود
دارد و این امر ضرورت تشکیل آتشنشانی جادهای را بیش از پیش نشان میدهد.
ایسنا