به گزارش شفا آنلاين،هر چند محققان در بررسیهای جدید انجام شده به نقش عدم مصرف فیبر خوراکی در بروز آلرژی غذایی نیز رسیدهاند که میتواند تاثیر کلیدی در این امر داشته باشد.
محققان استرالیایی اظهار کردند: باکتری موجود در معده دارای آنزیمهایی هستند که برای هضم کردن فیبر خوراکی ضرورت دارد و زمانیکه این باکتریها فیبر را تجزیه میکنند مادهای تولید کرده که به پیشگیری از واکنشهای آلرژیک به مواد غذایی کمک میکند.
محققان بیان کردند: تاکنون تحقیقات مرتبط با این ایده عمدتا روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده و احتمال نقش فاکتورهای غذایی در افزایش بیسابقه میزان آلرژی وجود نداشته اما درصورتی که این نتایج در مطالعات انسانی هم همانند سازی شود میتوان نتیجه گرفت که بهبود رشد باکتریهای خوب معده یکی از راههای مناسب برای مقابله با برخی از آلرژیهاست.
بیش از 15 میلیون آمریکایی به آلرژی غذایی مبتلا هستند که در فاصله سالهای 1997 تا 2011 افزایش 50 درصدی داشته است. همچنین حدود 90 درصد از افراد مبتلا به آلرژیهای غذایی به یکی از خوراکیهایی همچون بادام زمینی، گندم، سویا، تخم مرغ، ماهی و شیر حساسیت دارند.
مشخص نیست چرا این خوراکیها آلرژیزا هستند اما علت عمده آن میتواند هضم نشدن آنها در معده باشد سپس ترکیبهای هضم نشده از معده وارد جریان خون میشود که توسط آنتیبادیها یا سیستم ایمنی شناسایی میشوند.
به گفته محققان فیبر خوراکی موجب رشد گروهی از باکتریها به نام «کلستریدیا» میشود که تجزیه کننده فیبر و برخی از بزرگترین تولیدکنندههای اسیدهای چرب زنجیره کوتاه است. این اسیدهای چرب زنجیره کوتاه به طور طبیعی از میزان نفوذپذیری سلولهای معده پیشگیری میکند و اجازه نمیدهد ذرات غذایی، باکتریها و دیگر ترکیبات مشکلزا وادر خون شود.
به نقل از لایوساینس، محققان با بیان اینکه سبک زندگی مدرن
یکی از علتهای افزایش موارد ابتلا به آلرژیهای غذایی است، اظهار کردند:
رژیمهای غذایی مدرن حاوی مقادیر فراوانی قند، چربی و کربوهیدراتهاست و
فیبر خوراکی در آنها جایگاه ویژهای ندارند به همین دلیل رشد انواع مختلفی
از باکتریهای معده را نسبت به گذشتگان به دنبال داشتهاست که قابل قبول
نیست.