کد خبر: ۵۳۵۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۵ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 02
شفاآنلاین :دبیر کارگروه سلامت شهر تهران گفت: از کل جمعیت شهر تهران فقط حدود ۲۵ درصد افراد به مراکز دولتی مراجعه می‌کنند.

به گزارش شفاآنلاین ،شریف ترکمن نژاد ضمن بیان این مطلب درباره شرایط بهداشتی و درمانی حاشیه تهران گفت: حاشیه شهر تهران الزاما حاشیه جغرافیایی نیست و شامل بخش‌های حاشیه‌ای مانند خاک سفید تهرانپارس یا محله هرندی نیز می‌شود. در این مراکز حاشیه‌ای مشکلات زیادی وجود دارد که دولت اصرار دارد به این مناطق به عنوان یکی از پروژه‌های اولویت دار سلامت توجه شود.

وی در تشریح اقدامات برای بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی این مناطق، گفت: ما این مناطق را به صورت کامل سرشماری کرده‌ایم و برای هر مرکز نیز ، بخش درمانی و بهداشتی جدیدی تا چند روز آینده در قالب طرح تحول سلامت ایجاد می‌شود.

سرپرست مرکز بهداشت شمال تهران گفت: تلاش می‌کنیم که خدمات فعالی را به بخش‌های حاشیه‌ای ارایه کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که بهبود قابل توجهی در مسایل بهداشتی ودرمانی مناطق حاشیه‌ای را شاهد خواهیم بود.

ترکمن‌نژاد درباره جمع آوری زباله‌ها و پسماند‌های بیمارستانی در شهر تهران گفت: برای بحث پسماند کمیته فعالی در شهر تهران فعال است و طبق قانون کسانی که زباله را تولید می‌کنند، متولی این هستند که فکری برای امحای آن بکنند. اما این کار به خصوص برای زباله‌های عفونی و خطرناک به شکل غیرمتمرکز امکان پذیر نیست. از این رو لازم است که مراکز با شهرداری قرار داد ببندند.

وی با اشاره به مراکز متخلف نیز گفت: اگر جایی هم باشد که این اصول را رعایت نکند، تذکر دریافت می‌کند و طبق قانون با این مرکز برخورد می‌شود.

دبیر کارگروه سلامت شهر تهران درباره خدمات الکترونیک در کنترل وضعیت سلامت شهروندان تهرانی، گفت: بحث خدمات الکترونیک در این زمینه اهمیت خیلی زیاد دارد. خدمات الکترونیک درقالب طرح «شهر هوشمند» در دولت مطرح شده است و یکی از موضوعات اولویت‌دار در راستای تحقق دولت الکترونیک است.

وی گفت: ما معتقد هستیم که در حوزه سلامت به خوبی می‌توانیم این کار را انجام دهیم، اگر زیر ساخت‌ها و منابع آن تهیه شود مردم از آن استقبال خواهند کرد و فواید بسیار زیادی به دنبال دارد. یعنی ما می‌توانیم خدمتی که نوبتی است را به مردم اعلام کنیم و از طریق پیامک، آن‌ها را راهنمایی کنیم.

ترکمن‌نژاد تصریح کرد: حتی می‌توان امکاناتی را فراهم کرد که سالمندانی که تنها هستند وامکان تردد در شهر را ندارند از طریق تماس با مشاور، شرایط خود را توضیح دهند و اطلاعات موردنیازشان را دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه تهیه زمینه و زیرساخت‌های لازم برای اجرای این طرح شرط اول این کار است، افزود: لازم است، شرکت‌هایی که خدمات تلفن همراه ارایه می‌دهند با ما همکاری کنند. باید پنهای باند مناسبی نیز به این کار اختصاص داده شود. با اختصاص اعتبارات کافی می‌توان این طرح را تا خانه‌ها گسترش داد.

سرپرست مرکز بهداشت شمال تهران، ادامه داد: خدمات الکترونیک بهداشتی می‌تواند کل مراکز بهداشتی را به یکدیگر متصل کند.

وی تاکید کرد: اجرای این طرح، وضعیت آمار و اطلاعات سلامت را به روز می‌کند و در پی آن خلاء موجود در خصوص مشکلات شناسایی می‌شود.

ترکمن‌نژاد گفت: مرکز بهداشت شمال تهران که مسئولیت آن با بنده است تا چند ماه آینده این طرح را در سطح مراکز بهداشتی و درمانی دولتی اجرایی می‌کند.

وی درباره علت گرایش مردم شهر تهران به مراکز درمانی خصوصی، گفت: از کل جمعیت شهر تهران حدود ۲۵ درصد افراد به مراکز دولتی مراجعه می‌کنند و شاید بتوان گفت؛ چون هنوز خدمات طرح تحول سلامت را مستقر نکرده‌ایم و مردم حق انتخاب دارند، این گرایش به مراکز خصوصی زیاد است.

وی با تاکید براینکه این مسئله یک ایراد است و باید حل شود، به ایلنا گفت: مردم ما برای یک مشکل معمولی نیز به فوق تخصص مراجعه می‌کنند، در حالی که یک پزشک عمومی می‌تواند این مشکل را رفع کند. این یک اشکال فرهنگی است که با طرح تحول سلامت و پزشک خانواده رفع می‌شود.

ترکمن‌نژاد درباره تعداد مراکز بهداشتی سطح شهر تهران و لزوم افزایش آن، گفت: به دلیل تراکم زیاد در برخی از بیمارستان‌ها شاهد این هستیم که مردم در مراجعه به پزشک زمان زیادی صرف می‌کنند از این رو لازم است مراکز گسترش یابد، اما پیچیدگی خدمات سلامت در تهران بالاست و به سادگی نمی‌توان در باره آن اظهار نظر کرد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: