کد خبر: ۵۲۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۵ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - 2015February 25
شفاآنلاین- استاد فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیک دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه رژیم درمانی ، مهم ترین روش درمانی مبتلایان پی .کی.ی. یا فنیل کتون اوری است ، گفت: رژیم درمانی این بیماران، مشکل و پیچیده است.
به گزارش شفا آنلاین،آریا ستوده در حاشیه نشست یک روزه برنامه پیشگیری و کنترل بیماری فنیل کتون اوری افزود: مبتلایان به فنیل کتون اوری نباید لبنیات ، گوشت و حتی برخی سبزی ها مانند قارچ ها را بخورند و این محدودیت های غذایی و پروتئینی موجب کمبود ویتامین ها در بدن می شود.

وی با بیان اینکه مبتلایان فنیل کتون اوری در معرض ابتلا به اختلالات نوروسایکولوژیک (اختلالات عصبی روانی) قرار دارند، خاطرنشان کرد: حتی بزرگسالانی نیز که خوب درمان شده اند ممکن است دچار برخی عوارض عصبی شوند.

وی با اشاره به غربالگری افراد از نظر ابتلا به فنیل کتون اوری از سوی وزارت بهداشت ، اضافه کرد: ما در این غربالگری سه هدف شناسایی و پیشگیری از مرگ ومیر بیماران، سقط درمانی برای موارد تائید شده و ساماندهی درمان بیماران تشخیص داده شده را دنبال می کنیم.



**پوکی استخوان یکی از مهم ترین دلایل مرگ و میر مبتلایان پی.کی.یو

استاد فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیک دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دیگر عارضه بیماری فنیل کتون اوری در بیماران به دلیل محدودیت دریافت غذاها ، پوکی استخوان است که مهم ترین علت در مرگ و میر این بیماران به شمار می رود.

ستوده افزود: اوج تراکم استخوانی در دختران در سنین 10 تا 12 سالگی و در پسران در سنین 14 تا 16 سالگی رخ می دهد اما چون مبتلایان فنیل کتون اوری ، کلسیم مصرف نمی کنند در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند و متاسفانه پوکی استخوان علامتی نداشته و فقط با شکستن استخوان تشخیص داده می شود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین لازم است تراکم استخوان مبتلایان فنیل کتون اوری بعد از 10 سالگی ، هر دو تا پنج سال ، اندازه گیری شود.

وی با بیان اینکه کمبود روی نیز در مبتلایان فنیل کتون اوری به خاطر محدودیت غذایی ایجاد می شود، گفت: روی در گوشت قرمز، حبوبات، آجیل و غذای دریایی وجود دارد و روی در انجام وظیفه یکصد آنزیم نقش دارد اما مبتلایان فنیل کتون اوری نمی توانند این مواد غذایی را مصرف کنند.

استاد فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیک دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بنابراین ازمایش روی نیز در این بیماران باید از مو انجام شود چون آزمایش خون، میزان کمبود روی را نشان نمی دهد.

ستوده، کمبود ویتامین B12 و سلنیوم را از دیگر عوارضی برشمرد که ممکن است مبتلایان فنیل کتون اوری به آن دچار شوند و گفت: در برخی انواع این بیماری می توان با مصرف قرص کووان، محدودیت های غذایی و عوارض ناشی از آن را حذف کرد.

وی یادآور شد: قرص کووان گران و هر عدد آن ، 21 یورو بوده و در روز باید 10 میلی گرم مصرف شود که البته این قرص در ایران با بیمه ، دو هزار و 870 تومان است.

وی گفت: روغن ماهی در کنار رژیم درمانی باید به مبتلایان فنیل کتون اوری داده شود.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: