کد خبر: ۵۲۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - 2015February 22
رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو:
شفاآنلاین-رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: گاهی وقتی آب در شیر می‌ریزند ماده حجم دهنده به آن اضافه می‌کنند و همچنین برای کاهش میکروب در شیر مواد کشنده میکروب اضافه می‌کنند که وظیفه ماست کیفیت شیر را کنترل کنیم. مردم اطمینان داشته باشند کالاهایی که مجوز وزارت بهداشت دارد، سالم است.

به گزارش شفاآنلاین،حسین رستگار در دومین همایش شیر سالم گفت: فرهنگ مصرف شیر را به خوبی در کشور نداریم این همه تبلیغ کالاهای آسیب رسان در صدا و سیما به صورت جذاب مطرح می‌شود اما در مورد شیر تبلیغات خوبی نداشته‌ایم.

وی ادامه داد این در حالی است که قیمت شیر نیز اهمیت دارد در بسیاری از کشورها قیمت لبنیات کمتر از آب آشامیدنی است و این نشان می‌دهد بهتر است بخشی از یارانه به کاهش قیمت لبنیات اختصاص داده شود.

رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تأکید کرد: شیر در کاهش و پیشگیری از یک سری بیماری ها مانند یک واکسن عمل می‌کند به طور مثال در کاهش سنگ کلیه موثر است و آن را کاهش می‌دهد، به دلیل اینکه پروتئین آن نسبت به گوشت کمتر است بیماری نقرس را کاهش می‌دهد. در کاهش اختلالات خواب موثر است، عوارض قبل از قاعدگی را کم می‌کند و از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

رستگار ادامه داد با این که می‌خواهیم مردم شیر مصرف کنند اما مهمتر آن است که شیر سالم مصرف شود. گاهی تقلب در محتوا به وجود می‌آید به طور مثال خامه و سرشیر روی شیر را برمی‌دارند و گاهی روغن گیاهی و پالم که ارزان بود را به آن اضافه می‌کردند که البته اکنون کسی حق ندارد از آن استفاده کند.

وی افزود گاهی نیز به شیر آب اضافه می‌کنند، گاهی نیز وقتی آب در شیر می‌ریزند ماده حجم دهنده به آن اضافه می‌کنند و همچنین برای کاهش میکروب در شیر مواد کشنده میکروب اضافه می‌کنند که وظیفه ماست کیفیت شیر را کنترل کنیم و مردم این اطمینان را داشته باشند کالاهایی که مجوز وزارت بهداشت را به راحتی مصرف کنند.

رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو  در مورد آلاینده‌های موجود در شیر نیز گفت: گاهی این آلاینده‌ها از مصرف علوفه در دام و طیور ایجاد می‌شود و اگر این علوفه به فلزات آغشته باشد یا کپک زده و به قارچ آلوده باشد متابولیسم آن به شیر وارد می‌شود. گزارشهایی از این تخلفات داشته‌ایم که با آنها برخورد شده است.

رستگار ادامه دارد: اگر مزارعی وجود دارد که علوفه آن آغشته به آلاینده است و دام نان خشکی که کپک زده را مصرف می‌کند آلاینده آن در شیر منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: آلاینده‌ میکروبی نیز وجود دارد اگر شیر فله‌ای تهیه شود ممکن است آلاینده‌ میکروبی نیز به آن وارد شود.

رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با تأکید بر کنترل عناصر مهم در شیر گفت: غنی سازی شیر از بزرگترین برنامه‌های وزارت بهداشت است که با ویتامین D انجام می‌شود چرا که دریافت این ویتامین در کشور کم است البته غنی سازی با پروبیوتیک‌ها نیز اهمیت دارد چرا که گاهی میزان کافی از این ماده را در شیر استفاده نمی‌کنند و در نتیجه نیز اثر درمانی هم ندارد.

فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: