کد خبر: ۵۲۳۳۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - 2015February 21
شفا آنلاين-درباره تاثيرات منفي نوشيدني هاي گازدار زياد شنيده ايم. قند، گاز و کافئين بيش از حد اين نوشيدني ها بسيار ضرر دارد. حتي گفته مي شود از آن مي توان براي تميز کردن و بازکردن لوله ها استفاده کرد! با اين حال صدها ميليون نفر در سراسر جهان روزانه نوشابه مصرف مي کنند. شکي نيست براي افرادي که برخي بيماري ها را دارند، مصرف اين نوشيدني مي تواند علايم را بدتر کند.
ديابت

مبتلايان به ديابت، بايد از مصرف نوشابه بپرهيزند، زيرا بدن نمي تواند به درستي ميزان قند را تنظيم کند. نوشابه سرشار از قند است و اين امر باعث مي شود در زمان کوتاه به طور سريع، ميزان قند خون افزايش يابد. برحسب مقدار مصرف و روش کنترل بيماري ديابت، افراط در مصرف نوشابه مي تواند به مشکلات جدي منجر شود. با اين حال حتي مصرف متعادل نوشابه در دراز مدت هم مي تواند تاثير منفي براي مبتلايان ديابتي داشته باشد.

افزايش قند خون به بافت هاي مختلف بدن آسيب مي رساند.

مشکلات قلبي

نوشابه حاوي مواد مختلف است که مي تواند مشکلات بيماران قلبي را افزايش دهد. اين مشکل به طور عمده با نوع بيماري قلبي و ميزان نوشابه مصرف شده ارتباط دارد.

بيماران قلبي که داراي آريتمي قلب، آنژين صدري، يا کارديوميوپاتي (بيماري عضله قلبي) هستند يا مبتلايان به سکته قلبي بايد در مصرف نوشابه مراقب باشند. اغلب نوشابه ها با ميزان زياد کافئين مشکل زاست. کافئين يک محرک است که مي تواند ضربان قلب را افزايش دهد و روي قلب بيمار، فشار ايجاد کند. علاوه بر آن، کافئين مدر است و در پي دفع ادرار، حجم خون تغيير پيدا مي کند و روي عملکرد قلب تاثير مي گذارد.

ليپيد خون

در مورد کلسترول بالاي خون، اولين چيزي که به ذهن مي رسد، چربي هاي اشباع شده است اما تري گليسيريد، نوع ديگر از ليپيدها است که در صورت بالا ماندن ميزان آن براي مدت طولاني مي تواند پيامدهاي جدي به همراه داشته باشد.

نوشابه، سرشار از قند است. بدن کربوهيدرات هاي اضافه را ذخيره و بقيه را به نوع ديگر چربي تبديل مي کند.اين تنها چربي قابل مشاهده در زمان ابتلا به چاقي مفرط نيست بلکه چربي غيرقابل مشاهده اي نيز در جريان خون گردش دارد که درون ديواره رگ هاي خون رسوب پيدا مي کند و مانع از جريان اکسيژن رساني به قسمت هاي ديگر بدن مي شود. اگر دچار هيپرليپيدمي (افزايش چربي خون) هستيد، پرهيز از مصرف نوشيدني هاي شيرين مانند نوشابه، همانند پرهيز از غذاهاي چرب اهميت زيادي دارد.

اسيد رفلکس

سوزش سردل، علامت شايعي است که هر کدام از ما گاهي آن را تجربه مي کنيم. سوزش سردل به علت بازگشت اسيد معده به مري است. برخي نوشابه ها خاصيت اسيدي با PH تقريبا ۳ دارد؛ اما اين تنها اسيد نوشابه نيست که باعث مشکل بازگشت اسيد به مري مي شود.

کافئين، ترشح اسيد معده و دي اکسيد کربن موجود در نوشابه نيز فشار درون معده را افزايش مي دهد.در پي اين امر اسيد معده به اسفنکتر تحتاني مري فشار بيشتري وارد مي کند. جالب است بدانيد که عضله نرم درون اسفنکتر به دي اکسيد کربن حساس است، بنابراين، بازگشت اسيد به مري، به مرور زمان بدتر مي شود.

ورم معده

التهاب ديواره معده «ورم معده» نام دارد و زخم هاي بازي که به وجود مي آورد، زخم معده ناميده مي شود. در اغلب موارد، التهاب و زخم معده بيماري «زخم گوارشي» ناميده مي شود.

مصرف طولاني مدت داروهاي ضدالتهابي و غيراستروئيدي (NSAIDS)و باکتري هليکوباکتر برخي از عوامل موثر در بروز اين بيماري است. کافئين موجود در نوشابه، ترشح اسيد معده را افزايش مي دهد.

افزايش فشار درون معده بر اثر دي اکسيدکربن و تاثير آن روي عضلات اسفنکتر مي تواند ميزان تخليه محتويات اسيد معده را در روده کوچک افزايش دهد.

حساسيت ها

شايد تصور آلرژي زا بودن نوشابه کمي سخت باشد. اما احتمال دارد که مواد نگهدارنده، رنگ و ديگر افزودني هاي موجود در آن مشکل زا شود.

آلرژي، واکنش غيرعادي سيستم ايمني بدن به يک ماده غيرمضر است، که مي تواند خوراکي (غذا و نوشيدني) و يا استنشاقي باشد. ماده حساسيت زا مي تواند به ويژه براي کودکان مشکل ساز باشد، بنابراين بهتر است از مصرف ماده اي که به آن حساسيت دارند، پرهيز کنند.

اسهال

زماني که دچار اسهال مي شويد، بهترين راهکار، مصرف مايعات است. در اين ميان نوشابه به علت طعمي که دارد، بهترين گزينه به نظر مي آيد زيرا عمده آن آب است و داراي ميزان زيادي قند مي باشد که به طور موقت مواد مغذي بدن را تامين مي کند. علاوه براين، حتما شنيده ايد که نوشابه مي تواند مقداري الکتروليت هاي از دست رفته بر اثر اسهال را تامين کند. با اين حال بايد دانست تراکم ماده حل شده در نوشابه در واقع آب بدن را مي کشد و مدفوع آبکي را شل تر مي کند. به همين دليل مصرف ORS توصيه مي شود.

چاقي مفرط

نوشابه به دليل کالري زيادي که دارد چاق کننده است. خيلي ها تصور مي کنند که مصرف نوشيدني هاي رژيمي مشکلي ايجاد نمي کند. در حالي که نتايج آزمايش ها نشان مي دهد که مصرف نوشيدني هاي رژيمي باعث افزايش اشتها مي شود.

بنابراين بهتر است از مصرف هر نوع نوشابه گازدار صرف نظر شود.





نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: