به گزارش شفا آنلاين،به نقل از ساینس، سیگار کشیدن به مرور زمان باعث نازک شدن غشای خارجی مغز (کورتکس) میشود. این بخش از مغز مسئول حافظه و مهارتهای زبانی است.
تحقیقات نشان میدهد که نازک شدن کورتکس در افراد سیگاری با مشکلات حافظه و گفتاری در این افراد مرتبط است. تحقیقاتی در سال ۲۰۰۴ انجام شد که نشان میداد سیگار باعث آسیب جدی به بخشی از مغز میشود که مسئول تعادل و هماهنگی بدن است. این تحقیقات با استفاده از عکسبرداری MRI و با کمک ۵۰۰ داوطلب سیگاری و غیر سیگاری انجام شد.
تحقیقات در مورد افراد سیگاری که سیگار را ترک کردهاند، نشان میدهد که غشای مغز این افراد نیز نسبت به افراد غیر سیگاری نازکتر است. مغز انسان هر روز در حال ترمیم بخشهای آسیب دیده است؛ ولی با افزایش سن فرآیند ترمیم با سرعت کندی انجام میشود.
گفته شده که بهبود کامل غشای مغز افراد سیگاری به ۱۴۰ سال زمان نیاز دارد. نازک شدن غشای مغز به کاهش حافظه و اختلال تعادل در افراد سیگاری محدود نمیشود؛ بلکه با بیماریهای اسکیزوفرنی و آلزایمر نیز مرتبط است.
پژوهشی انجام شده در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز، از ارتباط سیگار با پارکینسون خبر داد. در این تحقیقات آمده است که افراد سیگاری معمولا دارای صفات ضد اجتماعی هستند. نتایج این تحقیقات در نشریه Molecular Psychiatry منتشر شده است.