کد خبر: ۵۰۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - 2015February 08
شفا آنلاين-عوامل متعددي باعث بروز بيماري کليوي مي شود اما شايد بسياري ندانند که بيماري کليوي مي تواند.

به گزارش شفا آنلاين،قاتل خاموش باشد و تا زماني که بيماري وخيم تر نشود، علايم جدي بروز نمي دهد.


به همين دليل، خيلي مهم است که علايم اوليه بيماري کليوي را بشناسيم تا به موقع به پزشک مراجعه کنيم اما ۱۲ علامت مهم بيماري کليوي:
تغييرات دستگاه دفع ادرار

از علايم اوليه بيماري کليوي، تغيير در ميزان و تکرر ادرار است.

*افزايش يا کاهش ميزان دفع ادرار

*تيره شدن رنگ ادرار

*نياز مداوم به دفع ادرار

*افزايش يا کاهش تکرر ادرار، به ويژه هنگام شب. تکرر ادرار هنگام شب يکي از شايع ترين و علايم اوليه بيماري مزمن کليه است و اگرچه بي ضرر به نظر مي رسد اما نبايد به آن بي توجهي کرد. در حالي که علايم ديگر بيماري اغلب در مرحله بعدي که کليه ۸۰درصد از عملکرد خود را از دست داده است، بروز مي کند.

درد يا سختي هنگام دفع ادرار

گاهي فرد دچار مشکل، درد يا احساس فشار هنگام دفع ادرار مي شود.

اين امر مي تواند نشانه عفونت لوله ادراري باشد که علايمي مانند درد يا سوزش هنگام ادرار کردن ايجاد مي کند. انتشار عفونت به کليه ها مي تواند باعث تب و کمردرد شود.

وجود خون در ادرار

اين علامت بيماري کليه است که جاي نگراني دارد و بلافاصله بايد به پزشک مراجعه کرد.

ادرار کفي

علت آن، نشت پروتئين از بدن است و علامت ديگر بيماري کليوي است.

ورم

اين مشکل به اين دليل رخ مي دهد که کليه ها وظيفه دفع ضايعات و مايعات اضافه از بدن را دارد بنابراين زماني که قادر به اين کار نيست، مايع اضافه در بدن محبوس مي شود اين علامت به علت ناتواني بدن در دفع آب اضافه و نمک است. بنابراين فرد، دچار ورم پا، قوزک، ورم صورت و سفتي دست ها مي شود.

خستگي بيش از حد، کم خوني و ضعف کلي

کليه ها هورموني به نام «اريتروپويتين» توليد مي کند که به گلبول هاي قرمز در حمل اکسيژن کمک مي کند. زماني که اين هورمون ها درست کار نکنند، ميزان گلبول قرمز در خون به طور چشم گيري افت مي کند.

اين امر به کم خوني منجر مي شود که باعث بروز علايمي مانند ضعف کلي و خستگي مفرط مي شود.

سرگيجه و کاهش تمرکز

کم خوني مربوط به بيماري کليه، باعث کاهش اکسيژن در مغز و سرگيجه و مشکل در تمرکز مي شود.

جوش هاي ريز و خارش

اين علايم با ناراحتي هايي مانند حساسيت اشتباه گرفته مي شود اما جوش هاي ريز مي تواند نشانه بيماري کليوي يا از کار افتادن کليه باشد. از کار افتادن کليه باعث تراکم مواد دفعي در خون مي شود که خارش شديد و جوش هاي پوستي به وجود مي آورد.

احساس طعم فلز در دهان

از کار افتادن کليه ميزان اوره (urea) در خون (uraemia) را افزايش مي دهد. اوره باعث بوي آمونياک در بزاق دهان و ادرار مي شود. اين بوي دهان به نفس هاي آمونياکي معروف است و علاوه بر آن، فرد احساس طعم فلزي مانند در دهان مي کند.

حالت تهوع و استفراغ

تراکم مواد دفعي در خون در پي بيماري کليوي، حالت تهوع و استفراغ ايجاد مي کند.
از دست دادن اشتها

تراکم سموم و ضايعات در بدن باعث بي اشتهايي مي شود.

کم آوردن نفس

در صورت شديد بودن بيماري کليوي، مايع در ريه تراکم پيدا مي کند علاوه بر آن، کم خوني که عارضه جانبي شايع بيماري کليوي است، بدن را از اکسيژن محروم مي کند و فرد دچار کمبود نفس مي شود.

درد پهلو و کمر

اگرچه درد کمر و پهلو شايع است اما در همه مبتلايان ديده نمي شود. اين درد شديد از قسمت تحتاني کمر به کشاله ران پخش مي شود.

احساس سرما

بيماري کليه، کم خوني به وجود مي آورد که حتي در محيط گرم باعث مي شود فرد احساس سرما کند. عفونت کليه نيز مي تواند تب و لرز ايجاد کند. خستگي مفرط نيز مي تواند علت بروز اين علايم باشد.





نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: