از لحاظ پزشکی، دارچین یک گرم کننده میباشد. برای پیشگیری از سرما و گرم
نگه داشتن دستها و پاهایی که هر لحظه احساس سرما میکنند انتخاب خوبی
است. یک فنجان چای دارچین تشکیل شده از چوب دارچین و یا ریختن یک قاشق چای
خوری پودر دارچین در یک لیوان آب جوش راه خوبی برای پیشگیری از آنفلوآنزا
در زمستان است. یک فنجان چای دارچین میتواند دردهای قاعدگی را آرام
کند، درد مفاصل را تسکین دهد و همچنین احساس پری بعد از یک وعده غذایی را
کمتر کند، کمک به هضم بهتر غذا نماید و از ریفلاکس جلوگیری کند. مصرف منظم
چای دارچین میتواند باعث قویتر شدن لثهها شود و خاصیت آنتی اکسیدانی
قوی دارد. ناگفته نماند در هند از چای دارچین برای درمان تهوع و استفراغ
استفاده میشود. در دوران بارداری و در افرادی که دچار زخم معده یا روده
هستند باید از مصرف دارچین دوری شود. زیرا میتواند باعث ایجاد علائمی
گردد بدین صورت که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد
خواب آلودگی یا افسردگی میشود.
جویدن دانههای تازه هل میتواند در هضم بهتر موثر باشد. پودر آن مزه و
طعمش را سریع از دست میدهد در حالی که دانههای هل با پوست میتواند
طعمدار و موثرتر باشد. مصرف هل میتواند در کارآیی کبد، معده و روده و
اشتها مفید باشد. در آلمان از این ادویه برای تسکین سرفه، برونشیت، کاهش
تب، کاهش التهاب دهان و حلق، رفع مشکلات کبد و کیسه صفرا، تقویت سیستم
ایمنی و در جهت کاهش عفونت استفاده میشود. در طب سنتی، از هل مانند
دارچین در درمان مشکلات گوارشی استفاده میشود. برخلاف دارچین مصرف هل در
دوران بارداری خطری ندارد.
در طب سنتی از جوز در درمان اسهال، التهاب غشای موکوسی، نفخ و استفراغ
استفاده میشود. در چین از آن برای تسکین سردرد، کاهش تب، از بین بردن ضعف
و ناتوانی استفاده میشود. روغن این ادویه جهت کاهش دردهای روماتیسمی
توصیه میشود.
دانههای زیره گرم، شیرین و تند میباشد و خواص زیادی دارد از
جمله:علاوه بر خواص دارویی، دانههای زیره ارزش غذایی دارند و حاوی
نوترینتها، مینرالهایی چون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، سلنیم، روی،
منیزیم ، ویتامینهای A، E، C و گروه B و آنتی اکسیدان میباشند.
دانههای زیره منابع غنی فیبر رژیمی میباشند. 100 گرم آن 38 گرم (میزان
توصیه شده دریافتی روزانه) فیبر بدن را تامین میکند. دانههای زیره حاوی
آنتیاکسیدانهای قوی از جمله کاروتن، گزانتین، زآگزانتین میباشد. این
ترکیبات از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد حفاظت میکنند بنابراین بدن را
در مقابل سرطان، عفونت و سایر بیماریها محفوظ میدارند.
زنجبیل میتواند برای درمان بسیاری از مشکلات بخصوص در فصل زمستان مفید
باشد چون بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی، عفونتهای سینوسی و آنفلوآنزا
هستیم.میکروبها و ویروسها باعث انتقال بسیاری از بیماریهای ناشی از
سرما هستند. از قدیم گفتهاند پیشگیری بهتر از درمان است؛ اگر افراد قبل از
اینکه دچار سرماخوردگی شوند، بدن خود را ایمن کنند، از بروز سرماخوردگی
پیشگیری کردهاند. مصرف میوه و سبزی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود
همچنین استراحت یکی از عوامل مهمی است که ایمنی بدن را افزایش میدهد؛
کمخوابی نیز بر سیستم ایمنی بدن تأثیر میگذارد.اگر افراد دچار
سرماخوردگی شدند، برای رفع درد و کاهش تب میتوانند از جوشانده زنجبیل
استفاده کنند.زنجبیل داروی گیاهی ضد سرماخوردگی است و طبیعتی گرم دارد و
برای برطرف کردن عوارض سرماخوردگی بسیار مفید است. از زنجبیل قطرهای صنعتی
ساخته شده که اثر آن بسیار بهتر است و سریع جذب میشود.
آرمان