*آنتوسيانين (Antho cyanin): يکي از مهم ترين آنتي اکسيدان هاست که از رگ هاي خوني و سيستم عصبي محافظت مي کند. آنتوسيانين، از بروز ديابت پيشگيري مي کند و خطر بروز چند نوع سرطان را کاهش مي دهد.
اين ماده در ميوه هايي مانند گيلاس، انگور قرمز، زغال اخته، انار و کشمش يافت مي شود.
*لوتئين و زيزانتين: اين نوع فيتوکميکال، خطر بروز ماکولا دژنراسيون را کاهش مي دهد. ماکولا دژنراسيون از دلايل عمده از دست دادن بينايي است.
*ليکوپن: اين آنتي اکسيدان که باعث ايجاد رنگ قرمز برخي از ميوه ها مي شود، خطر بروز بيماري قلبي، سرطان پروستات و ماکولا دژنراسيون را کاهش مي دهد. خوردن مواد غذايي حاوي فيتوکميکال از مکمل موثرتر است. اين ماده در هندوانه، زرد آلو، انبه و گريپ فروت موجود است.
مردان بالاي ۱۸ سال و زنان ۱۹ تا ۳۰ سال بايد روزي ۲ پيمانه ميوه مصرف کنند. زنان بالاي ۳۰ سال مي توانند يک و نيم پيمانه ميوه مصرف کنند. يک پيمانه ميوه مساوي است با:
*يک سيب کوچک *يک پيمانه ميوه خرد شده *يک عدد موز بزرگ *يک عدد پرتقال متوسط *يک عدد گلابي متوسط *۸ عدد توت فرنگي درشت *يک پيمانه آب ميوه ۱۰۰ درصد طبيعي *نصف فنجان ميوه خشک.
پس به اين نتيجه مي رسيم که اگرچه ميوه حاوي قند است اما مواد مغذي مورد نياز بدن را نيز تأمين مي کند.
خراسان