به گزارش شفا آنلاين،مهدی یدی همدانی گفت: براساس یک کار کارشناسی انواع ونهای موجود در جهان در دبیرخانه شورای عالی ترافیک مورد مطالعه قرار گرفت و ضمن تعیین دستهبندی آنها به دو گروه ونهای کوچک با عنوان مینیون و ونهای برگ ضوابطی تنظیم و در یکصدوچهاردهمین جلسه شورای عالی ترافیک به تصویب رسید.
وی افزود: این ضوابط در پنج گروه مشخصات فیزیکی، فنی، الزامات ایمنی و تجهیزات جانبی، گارانتی و ضوابط خدمات پس از فروش و مخصات ظاهری ارائه و به تصویب شورای عالی ترافیک رسید.
وی تاکید کرد: در بحث تعیین مشخصات فیزیکی تصویب شد که در خودروهای ون باید به صورت کشویی و برقی باشد و ارتفاع سقف به نسبت کف خودرو برای ونها یک هزار و 550 میلیمتر و برای مینی ونها باید 1350 میلیمتر باشد به گونهای که افراد بتوانند به راحتی به درون خودرو رفت و آمد کنند.
همدانی ادامه داد: تعداد صندلیهای خودروهای ون با احتساب راننده بین 10 تا 15 نفر و برای مینیونها بین هفت تا 9 نفر مطابق با استانداردهای ملی تعیین شد.
اجازه شمارهگذاری ون با استاندارد کمتر از یورو4 را نمیدهیم
وی درخصوص ضوابط فنی تصویب شده در مورد خودروهای ون نیز گفت: دو موضوع قدرت موتور و استاندارد آلایندگی به طور ویژه مورد توجه بود و نهایتا حداقل قدرت موتور برای ونها حداقل 140 اسب بخار و برای مینی ونها حداقل 105 اسب بخار تصویب شد؛ همچنین مصوب شد خودروهای ون چه آنهایی که میخواهند در کشور تولید شوند و چه آنهایی که وارد میشوند باید از مصوبات هیات وزیران در بحث آلایندگی تبعیت کنند.
وی تاکید کرد: از این پس اجازه شمارهگذاری ون با استاندارد کمتر از یورو4 را نخواهیم داد و خودروهای ون حداقل باید استاندارد یورو4 در بحث آلایندگی را داشته باشند.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور با اشاره به الزام وجود کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو در خودروهای ون به عنوان یکی از ضوابط الزامات فنی تصویب شده افزود: وجود کمربند ایمنی برای همه سرنشینان الزامی شده و ترکیب صندلیها نیز باید به گونهای باشد که تردد در راهرو میانی به راحتی انجام شود؛ در حقیقت در هنگام شمارهگذاری هیچ ونی نباید صندلی تاشو داشته باشد و لازم است تمامی صندلیها ثابت باشد و راهرو میانی باید خالی باشد و اجازه اضافه کردن صندلی ندارند.
وی تاکید کرد: مقرر شد تمامی صندلیها پشت سری داشته باشند و سرنشینان بتوانند تکیه بدهند؛ وجود پشت گردنی نیز برای سرنشین یکی دیگر از الزامات ایمنی سرنشینان خودروهای ون است.
همدانی ادامه داد: باید شیشه ونها به صورت ثابت و یکپارچه باشد و در قسمت کابین باید فاقد شیشه بازشو باشند؛ جنس شیشهها نیز باید از نوع ایمن و نشکن باشد و استفاده از پرده و شیشههای رنگی نیز ممنوع است تا رانندگان ملزم به استفاده از سیستم تهویه بشوند.
وی تاکید کرد: خودروهای ونی که دارای شیشه بازشو هستند معمولا علاوه بر مشکلات ایمنی ممکن است از سیستم تهویه نیز استفاده نکنند.
دبیر شورای عالی ترافیک با بیان اینکه در ضوابط جدید خودروهای ون ملزم به استفاده از سیستمهای هوشمند شدهاند، افزود: این خودروها باید دارای سیستم ردیابی ماهوارهای (GPS) باشند و از نمایشگرهای مناسب که از طریق آنها بتوان بحث تاکسی متر و سامانه پایش ناوگان را دنبال کرد استفاده کنند.
همدانی گارانتی 18 ماهه را بدون محدودیت مسافت برای ونهایی که میخواهند جدیدا شمارهگذاری شوند در ضوابط تصویب شده الزامی دانست و گفت: از این پس رنگ این خودروها نیز اگر به صورت گردشی و یا خطی باشند زرد خورشیدی و اگر به صورت دربستی باشند و برای شرکتهای حمل و نقل و آژانسها کار کنند باید به رنگ نارنجی باشند؛ در حقیقت از این پس دیگر تاکسی به رنگ سبز نخواهیم داشت و ونهای قبلی که سبزرنگ بودند نیز به تدریج از چرخه خارج میشوند همچنین تمامی ونها باید تابلو معرفی راننده را نصب کنند تا هویت راننده برای همه سرنشینان مشخص شود.
وی تاکید کرد: این ضوابط برای خودروهای ونی اعمال میشود که قرار است از این پس شمارهگذاری شوند اما انتظار داریم شهرداریها نیز همت کنند و تا حد امکان سعی کنند در مورد ونهای موجود نیز این شرایط فراهم کنند البته برخی از این ضوابط با مشخصات خودروهای موجود سازگار نیستند و نگاه این ضوابط بیشتر به واردات و تولیدات داخلی کشور است.
وی ابراز امیدواری کرد: به تدریج و با همت شرکتهای خودروساز بتوانیم در
کشور ونهای با کیفیت و مطابق این ضوابط تولید کنیم تا محتاج به واردات این
خودرو نباشیم.
ایسنا