دکتر طیبه عباسیون در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر
اظهارداشت: همچنین در تهران و اصفهان 77 تا 100 نفر در هر 100هزار نفر مبتلا به ام
اس هستند که این آمار بالایی محسوب می شود.
وی ادامه داد: به طور کلی ام اس یا تصلب متعدد بیماری است که به علت ایجاد پلاک های متعدد در زمان های متفاوت در سیستم اعصاب مرکزی (شامل مغز، نخاع و مخچه) ایجاد می شود.
متخصص بیماری های مغز و اعصاب افزود: طیف سنی ابتلا به ام اس در ایران بین 20 تا 40 سال است اما گاهی هم امکان دارد افراد زیر 18 و 10 سال هم به آن دچار شوند.
وی همچنین تصریح کرد: شواهد و مطالعات اخیر حاکی از خود ایمن بودن بیماری ام اس است و به طور کلی عوامل محیطی نیز در بروز آن بی تأثیر نیستند.
به گفته وی عوامل ویروسی، عفونی، استرس، کمبود ویتامین B3، گرما همراه با رطوبت حمام پربخار، سونا، جکوزی و مصرف سیگار نیز علائم ام اس را تشدید می کنند.
عباسیون در پاسخ به این که نقش ارث در ابتلا به ام اس چگونه است بیان کرد: در حقیقت نقش ارث 3 تا 5 درصد است.حال آنكه در صورت عدم ابتلای والدین به این بیماری تنها یک درصد احتمال دارد فرزند آنها دچار ام اس شود.
وی افزود: حال در صورتی که والدین به ام اس مبتلا باشند شانس ابتلای فرزندشان نیز 3 تا 5 درصد است.
متخصص بیماری های مغز و اعصاب، با اشاره به این که ام اس بیماری مزمن است نه ترسناک، خاطرنشان کرد: به طورعمده درمان اصلی آن داروهای اینترفرون ( به صورت تزریقی)است.ضمن اينكه داروهای متعدد دیگری از نوع خوراکی بیشتر برای بیماران دچار حملات مکرر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در ادامه گفتگو با شفا آنلاین اظهار کرد: ام اس نسبت به سایر بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های خونی و... بسیار خوش خیم تر است، عوارض زیادی هم بر زندگی فرد وارد نمی کند و فرد عمر طبیعی دارد.
وی با اشاره به این که میزان شیوع ام اس میان خانم ها 2 تا 3 برابر بیشتراز آقايان است، توصیه کرد: بیماران مبتلا به ام اس داروهایشان را طبق دستور پزشک و به صورت مرتب مصرف کنند و در شرایط بروز حملات نیز خیلی سریع به پزشک معالج نیز مراجعه نمایند نه این که آن را پشت گوش بیاندازند.