به گزارش شفا آنلاین،نادر جلالت اظهار کرد: واردات روغن زیتون با مشکلات عدیدهای مواجه است؛ به گونهای که 50 درصد آن به صورت غیرقانونی و آن هم از نوع روغن زیتون پومیس (تفاله زیتونی که یک بار روغن کشی شده و با روغن زیتون بکر مخلوط میشود) است که از نظر استانداردهای ایران قابلیت مصرف ندارد اما در بازار با قیمتهای بالا به فروش میرسد.
به گفته وی امسال تولید مناسبی از نظر میوه زیتون داشتیم که با توجه به باقی ماندن بخشی از تولید سال گذشته، حتی میتوانیم به صادرات زیتون کنسروی فکر کنیم. اما تولید روغن زیتون در سال جاری مانند سالهای گذشته با کمبودهای بسیاری مواجه است؛ به گونهای که اگر در بهترین حالت حدود 5000 تن روغن زیتون تولید شود به واردات 10 هزار تنی این محصول نیازمندیم.
عضو شورای ملی زیتون اعلام کرد: متوسط مصرف سرانه روغن زیتون در جهان 500 گرم است. در حالی که سرانه مصرف این محصول در ایران حدود 200 گرم است. البته سرانه مصرف روغن زیتون در کشورهای پیشرو مانند سوریه 27 کیلوگرم، یونان 24 کیلوگرم، اسپانیا 18 کیلوگرم و ایتالیا 14 کیلوگرم است.
به گفته جلالت برنامه ریزیهای کوتاه مدت و میان مدت به گونهای است که پیش بینی میشود در صورت فرهنگ سازی و فراهم بودن بسترهای لازم، سرانه مصرف روغن زیتون به حدود میانگین جهانی که 500 گرم است برسد.
وی اظهار کرد: سالانه حدود دو میلیون و 800 هزار تن روغن زیتون در جهان
تولید میشود که با توجه به کمبود بارشها و سرمازدگی در کشورهایی مانند
اسپانیا و ترکیه میزان تولید این محصول حدود یک میلیون تن کاهش یافت و روی
قیمتهای روغن زیتون در بازار جهانی موثر بود.
ایسنا