در اطلس توانمندیهای ژئوپارک و ژئوتوریسم ایران، 22 منطقه به عنوان مناطق پیشنهادی برای معرفی و ثبت تحت عنوان ژئوپارک به تفصیل معرفی شده است. ژئوپارک ملی جلفا و ژئوپارک جهانی جلفا-ارسباران در شمال استان آذربایجان شرقی درمنطقه جلفا دومین محدوده پیشنهادی رسمی کشور به سازمان یونسکو است که شناسایی و پیشنهاد اولیه آنها توسط بهرام نکوئی صدری در سال 1387 انجام شدهاست.
و اما ژئوپارک قشم که نخستین ژئوپارک خاورمیانه بود که به عضویت شبکه جهانی ژئوپارکهای ملی تحتحمایت یونسکو درآمد. اما در دی ماه سال 1391، به دلیل ناتوانی مدیران سازمان منطقه آزاد قشم در انجام معیارهای ثبت جهانی ژئوپارک از فهرست یونسکو خارج شد.
با این وجود اکنون پس از گذشت دو سال از تلاش های انجام شده برای بازگرداندن ژئوپارک قشم به لیست یونسکو "محمدعلی زم" معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری شواری عالی مناطق آزاد میگوید: «پرونده مسکوت مانده، خارج نشده است.»
زم با تاکید بر این موضوع که ژئوپارک قشم از لیست فهرست جهانی خارج نشده است به مسکوت ماندن پرونده اشاره می کند و می گوید: «برای تحویل پرنده ژئوپارک ایران به شبکه جهانی ژئوپارکها مهلت گرفته شده و تا آن وقت قرار است ایرادهای وارد شده برطرف و استانداردهای لازم رعایت شود.»
البته معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری شواری عالی مناطق آزاد از حضور رییس مجمع جهانی ژئوپارکها در اوایل سال آینده نیز خبر می دهد و می افزاید: «تاکنون هزینه های بالایی صورت گرفته تا استانداردهای جهانی رعایت شود. از این رو از رییس مجمع جهانی ژئوپارکها دعوت شد تا اوایل سال آینده به جزیره قشم سفر کند و در جریان شرایط ژئوپارک قرار گیرد.»
ژئو پارک قشم به دلیل اقلیم خاص و نوع منحصر به فرد گیاهان و جانوران از مهمترین مناطق طبیعی ایران است که بازگشت آن به لیست ژئوپارک های مورد حمایت یونسکو گام مهمی در التفات و توجه به محیط زیست کشور محسوب می شود.
خبرآنلاین