کد خبر: ۴۹۱۲۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - 2015January 25
شفاآنلاین-مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در دیدار دو تن از مراجع عظام قم، از نظرات و رهنمودهای ایشان در باب اهمیت اهدای خون، بهره مند شد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر علی اکبر پورفتح اله مدیرعامل سازمان انتقال خون با برخی از مراجع قم دیدار و گفتگو کرد.

کار سازمان انتقال خون حساس و حیاتی است

آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی در دیدار مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران، اظهار کرد: کار سازمان انتقال خون حساس و حیاتی است و با رشد علم یکی از سازمان هایی که به علم الیقین رسیده، سازمان انتقال خون است.

این مرجع تقلید گفت: سازمان انتقال خون باید مراقب خون هایی باشد که دارای بیماری های خاص هستند و باید کاری کنیم که مردم در کشور به اهدای خون توجه داشته باشند تا به بیگانگان محتاج نشویم.

وی خاطرنشان کرد: امروز اگر همت والا و راهنمایی رهبر فرزانه انقلاب نبود در بسیاری از موارد خودکفا نمی شدیم لذا در انتقال خون نیز باید نسبت به فرآورده ها و تولیدات داخلی توجه لازم را داشته باشیم.

آیت الله علوی گرگانی گفت: باید تولیدات داخلی را رشد داده و با کشورهای خارجی رقابت داشته باشیم و باید ریشه یابی شود که چرا مردم سراغ کالای خارجی می روند و شاید به دلیل کیفیت بالای کالاهای خارجی باشد.

وی افزود: باید در زمینه آگاه سازی مردم برای انتقال خون فعالیت لازم انجام گیرد و افرادی که کار انتقال خون را انجام می دهند نیز باید انسان های فهمیده ای باشند.

دکتر علی اکبر پور فتح اله نیز در این دیدار با اشاره به چهلمین سال تاسیس سازمان انتقال خون گفت: تعداد واحدهای اهدایی خون در کشور به 40 میلیون واحد رسیده است.

وی با بیان گزارشی از فعالیت های سازمان انتقال خون در کشور گفت: این سازمان نقش بزرگی در افزایش طول عمر جامعه بشری داشته است و سالانه 150 هزار مادر در حین تولد و زایمان در جهان از بین می رفتند که با دسترسی به خون امکان زندگی پیدا کرده اند.

پورفتح اله افزود: در کشور ایران شبکه خون رسانی داریم که در اقصی نقاط کشور کار خون رسانی به خوبی انجام می شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بیان اظهار کرد: نیازمند مراجعه دائمی مردم برای اهدا به مراکز اهدای خون هستیم و به همین منظور برنامه نذر خون را در سازمان ایجاد کردیم که خصوصا در ایام مذهبی شاهد اجرای این برنامه هستیم.

اعتقادات مردم نقش بسیار مهمی در اهدای خون دارد

آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع تقلید، در دیدار با مدیر عامل سازمان انتقال خون در جریان فعالیت های اعتقادی - ایثارگرانه اهدا کنندگان خون در قالب طرح نذر خون قرار گرفت.

وی پس از استماع گزارش مدیر عامل سازمان انتقال خون، گفت: مردم باید به اهدای خون توجه داشته باشند و در سازمان انتقال خون باید مطالعات علمی لازم در مورد کارها انجام گیرد.

این مرجع تقلید اظهار کرد: باید افراد مذهبی و همه اقشار مردم به اهدای خون داوطلبانه اقدام کنند و اقدامات خوبی در سازمان انتقال خون در این زمینه انجام شده است.

وی ادامه داد: اهدای خون برای نجات بیماران بسیار مهم و کار سازمان انتقال خون بسیار ضروری و وجودش برای مردم کشور امری واجب است.

آیت الله موسوی اردبیلی گفت: اهدای خون برای همه حتی یک بار یا دو بار در سال واجب و امری است که ثواب دارد.

بنا براین گزارش مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در این دیدار از رسیدن آمار تجمعی اهدای خون به 40 میلیون واحد خبر داد و افزود: بیماران هموفیلی و تالاسمی تا پیش از تاسیس سازمان انتقال خون گذر عمرشان کمتر از 10 سال بود اما به یمن اهدا کنندگان خون، بسیاری از بیماران هموفیلی و تالاسمی وارد دهه پنجم زندگی خود شده اند.

پورفتح اله گفت: حس همراهی مردم در اهدای خون داوطلبانه بالا است و در کشورسالانه بیش از دو میلیون واحد خون و 500 هزار اهدا کننده مستمر خون داریم.

وی ادامه داد: سازمان انتقال خون در تغییر فرهنگ و نگرش های غلطی چون قمه زنی نقش داشته است واین موضوع در آمار بالای مراجعه به پایگاههای انتقال خون در تاسوعا و عاشورای حسینی آشکار می شود.

پورفتح اله با اشاره به محدودیت زمانی  نگهداری خون گفت: به همین دلیل نذر اهدای خون را برنامه ریزی کرده ایم که در ایام مناسبتی چون تاسوعا و عاشورا ضمن این که مردم برای اهدای خون مراجعه می کنند نیت نذر اهدای خون کرده بعد از پر کردن فرم بر اساس زمان تعیین شده از سوی ما خون خود را اهدا می کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: در اربعین حسینی فعالیت وسیعی در کربلا انجام شد و مسیر راهپیمایی فرهنگ سازی نذراهدای خون با همکاری انتقال خون عراق در کربلا به همراه اهدای خون به اجرا در آمد.

وی افزود: سازمان انتقال خون ایران کار آموزش و ارتقای کیفیت فرایند انتقال خون کشورهای سودان، افغانستان و عراق را  بر عهده گرفته است.

پورفتح اله با اشاره به استانداردها و مقررات ضعیف کیفی در این کشورها گفت: ایران به ارتقای آزمایش های کنترل کیفی کشورهای منطقه کمک می کند و ایران از نظر استانداردهای کیفی در منطقه ممتاز است.

وی با اشاره به شبکه گسترده مراکز انتقال خون در کشور گفت: از طریق این شبکه کیفیت خون برای بیماران در تهران، قم یا  مناطق محروم یکسان است که نشانه عدالت مورد انتظار جامعه است.

پورفتح اله افزود: ظرف سه سال آینده 100 درصد داروهای مشتق از پلاسما را با پلاسمای ایرانی تهیه خواهیم کرد که این کار صرفه جویی ارزی بسیار بالایی را دارد.

مهر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: