محققان دانشگاه هاروارد در آمریکا مطالعه ای در مورد ارتباط و اثرات ماست و دیابت داشتند و تحقیقاتی انجام دادند؛ آنها چند دهه بر روی 200 هزار نفر مطالعه داشتند که به مرور این افراد به یک میلیون نفر رسیدند، آنها را به سه گروه تقسیم کردند؛ نتایج بدست آمده این مطالعه و مطالعه ای دیگر در همین رابطه نشان داد مصرف یک کاسه ماست روزانه به میزان 20 درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد اما آنها این نتایج را در مورد شیر یا پنیر مشاهده نکردند.
در این مطالعه مشخص شد باکتری های خوب ماست نقش مهمی در کاهش دیابت دارد و باعث بهبودی فلور روده می شود؛ و با ترکیب پروتئین و ویتامین K روی مقدار کالری مصرفی تاثیر می گذارد؛ بنابراین ماست می تواند یک میان وعده خوب و تغذیه عالی باشد.