یک رده از کرمهای پهن موسوم به «کپلک»»ها انگلهای داخلی هستند که بر نرمتنان و دیگر بیمهرههای ساکن مصبهای رود تاثیر میگذارند. در این مطالعه کارشناسان دانشگاه میزوری صدفهای خوراکی ما قبل تاریخ جمعآوری شده از منطقه دلتای رودخانه پرل در چین را بررسی کردند تا دریابند چگونه آنها تحت تاثیر این انگلها و تغییرات جوی قرار گرفتهاند.
«جان هانتلی» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: از آنجایی که این موجودات بدن نرم دارند معمولا از خود فسیلی به جا نمیگذارند اما در این مطالعه معلوم شد که صدفهای خوراکی آلوده، حفرههای بیضی شکلی ایجاد کردند که در آن نقاط صدف در اطراف انگل رشد میکند تا آن را دور نگه دارد. شایع شدن شکل گیری این حفرهها و ترکیب آنها نشانههایی ارائه میدهد که مشخص میکند چگونه صدفهای خوراکی برای مقابله با کپلکها سازگاری پیدا میکنند.
همچنین مطالعه روی صدفهای خوراکی و ارتباط آنها با تغییرات جوی نشان داد که امکان رشد مجدد عفونتهای انگلی وجود دارد که سلامت انسان و حیوانات را تهدید میکند.
به نقل از نیچر ورلدنیوز، دست کم 56 میلیون نفر در سراسر جهان به یک یا چند عفونت کپلک ناشی از آلودگیهای موادغذایی مبتلا هستند.