کد خبر: ۴۷۷۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۲۳ دی ۱۳۹۳ - 2015January 13
شفاآنلاین-مدیر گروه سلامت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به پایین بودن نرخ باروری کلی در این استان ابراز نگرانی کرد و گفت: مازندران در پایین ترین پله باروری کشور قرار دارد.
به گزارش شفا آنلاین،«سیدمحسن سلیمانی راد»  نرخ کنونی باروری کلی در مازندران را 1.3 اعلام کرد و افزود: این در حالی است که میانگین نرخ باروری در کشور 1.8 است.

نرخ باروری کلی به آمار بچه دار شدن هر مادر در دوران باروی اطلاق می شود و نرخ باروری 1.3 به این معناست که جامعه به مرحله تک فرزندی بسیار نزدیک شده است.

مدیر گروه سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اظهار این که حتی نرخ باروری کلی کشور نیز وضعیت مناسب و مطلوبی به شمار نمی رود، گفت: برای رسیدن به شاخص جمعیتی مناسب باید نرخ باروری در کشور به 2.1 افزایش یابد.

وی توضیح داد: این نرخ به معنای ثبات وضعیت دو فرزندی در جامعه است که برای رسیدن به آن لازم است از هر 10 خانواده 9 خانواده دارای دو فرزند و یک خانواده دارای سه فرزند باشد.

سلیمانی راد گفت: نرخ باروری 1.3 کنونی در مازندرانی به این معنا است که به ازای هر 20 خانوار 13 فرزند جایگزین می شود و برای هفت خانوار جایگزینی وجود ندارد که این وضعیت نگران کننده است.

وی به سیاست نظام مبنی بر افزایش جمعیت و باروری اشاره و تصریح کرد: به همین منظور بررسی عوامل بی رغبتی زوجین مازندران به فرزند آوری و همچنین برنامه ریزی و ارایه راهکار برای رفع این مشکل در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار دارد.

براساس آمارهای رسمی مازندران به همراه تهران و گیلان از استان هایی هستند که از پایین ترین نرخ باروری کلی برخوردارند.

مازندران بر اساس نتایج آخرین سرشماری حدود سه میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: